Uskoro plaćanje karticama preko portala eUprava

Bez autora
Apr 06 2014

Direktor Uprave za Digitalnu agendu Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Dušan Stojanović izrazio je danas očekivanje da će plaćanje platnim karticama preko portala eUprava zaživeti u naredna tri meseca.Stojanović je na predstavljanju usluga eUprave objasnio da će elektronsko plaćanje biti omogućeno sa tri programa kartica, i to nacionalnom dina karticom i međunarodnim karticama viza i masterkard. Namera Uprave za Digitalnu agendu jeste da se preko portala eUprave ponudi zaokružena elektronska usluga državnih organa, istakao je on, uz ocenu da ta usluga nije potpuna ukoliko za nju građani moraju da čekaju na šalterima zbog uplate.

Uskoro plaćanje karticama preko portala eUpravaDirektor Uprave za Digitalnu agendu Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Dušan Stojanović izrazio je danas očekivanje da će plaćanje platnim karticama preko portala eUprava zaživeti u naredna tri meseca.

Stojanović je na predstavljanju usluga eUprave objasnio da će elektronsko plaćanje biti omogućeno sa tri programa kartica, i to nacionalnom dina karticom i međunarodnim karticama viza i masterkard.

Namera Uprave za Digitalnu agendu jeste da se preko portala eUprave ponudi zaokružena elektronska usluga državnih organa, istakao je on, uz ocenu da ta usluga nije potpuna ukoliko za nju građani moraju da čekaju na šalterima zbog uplate.

U toku je, kako je dodao, i testiranje plaćanja usluga države preko mobilne aplikacije "Platimo".

Stojanović je precizirao da se pored postojećih usluga eUprave, kao što je zakazivanje termina za vađenje lične karte i pasoša i obnavljanja vozačke dozvole, razvijaju i nove koje imaju za cilj da olakšaju građanima korišćenje usluga državnih organa.

Prema njegovim rečima, jedna od novih usluga koja se razvija jeste servis koji će omogućiti trudnicama da od kuće podnesu sva dokumenta koja su im potrebna za dobijanje nadoknade za porodilje.

Uprava je na današnjem skupu u Palati Srbija prezentovala predstavnicima državne uprave i nevladinog sektora unapređeni modul za elektronske javne rasprave na portalu eUprava.

Takođe, predstavljen je i izveštaj o usklađenosti veb-sajtova organa državne uprave sa dokumentom "Smernice za izradu veb-prezentacija organa državne uprave."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik