Uskoro predugovor za autoput Novi Sad – Ruma

Bez autora
Mar 19 2013

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić sa saradnicima, sastao se danas sa republičkom ministarkom regionalnog razvoja i lokalne samouprave Vericom Kalanović. Susretom republičke ministarke i predsednika Pokrajinske vlade, nastavlja se saradnja predstavnika republičke i pokrajinske administracije na realizaciji projekta gradnje autoputa Novi Sad - Ruma i tunela kroz Frušku Goru.Današnjem sastanku u Vladi Vojvodine prisustvovali su Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Malenković v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja, predstavnici preduzeća “Koridori Srbije”, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i predstavnici opština Ruma i Irig.

Radovi na autoputu Novi Sad – Ruma odvijaju se prema planuPredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić sa saradnicima, sastao se danas sa republičkom ministarkom regionalnog razvoja i lokalne samouprave Vericom Kalanović.

Susretom republičke ministarke i predsednika Pokrajinske vlade, nastavlja se saradnja predstavnika republičke i pokrajinske administracije na realizaciji projekta gradnje autoputa Novi Sad - Ruma i tunela kroz Frušku Goru.

Današnjem sastanku u Vladi Vojvodine prisustvovali su Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Malenković v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja, predstavnici preduzeća “Koridori Srbije”, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i predstavnici opština  Ruma i Irig.

Predsednik Pajtić izrazio je zadovoljstvo zbog do sada ostvarene saradnje u okviru Radne grupe, koja je zadužena da pripremi realizaciju ovog važnog projekta.

Ministarka Verica Kalanović podsetila je da je predugovor sa kineskom firmom “Putevi mostovi” potpisan krajem prošle godine. To je, kako je naglasila, glavni okvir za realizaciju ovog projekta, a naredni korak će biti potpisivanje glavnog ugovora.

Sagovornici su zaključili da samo zajednički rad može dovesti do očekivanog rezultata i poštovanja utvrđenih rokova. Ocenjeno je da poslovi stručne analize stepena tehničke spremnosti za realizaciju izgradnje brze saobraćajnice državnog puta prvog reda Novi Sad - Ruma, za sada imaju odgovorajuću dinamiku. Poslovi će u narednom periodu biti nastavljena sa istim intenzitetom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik