Usvajanje Zakona o socijalnim kartama očekuje se na jesen

Bez autora
Oct 17 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je zadatak ministarstva i vlade iskorenjivanje siromaštva.Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva on je kazao da ova vlast ne želi da demagoški priča da nešto postoji, već da svojim koracima i delima pokaže da ide ka tom cilju. Put ka tome je Zakon o socijalnim kartama čije se usvajanje očekuje na jesenjem zasedanju parlamenta. To je prvi korak da vidimo kakva nam je struktura stanovništva, da državna davanja koja se povećavaju svake godine idu na pravu adresu.

Usvajanje Zakona o socijalnim kartama očekuje se na jesenMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je zadatak ministarstva i vlade iskorenjivanje siromaštva.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva on je kazao da ova vlast ne želi da demagoški priča da nešto postoji, već da svojim koracima i delima pokaže da ide ka tom cilju.

Put ka tome je Zakon o socijalnim kartama čije se usvajanje očekuje na jesenjem zasedanju parlamenta.

"To je prvi korak da vidimo kakva nam je struktura stanovništva, da državna davanja koja se povećavaju svake godine idu na pravu adresu. Da oni kojima je to najpotrebnije dobijaju u većoj meri, i da taj novac koji država daje, a on nije mali, ode na pravu adresu", naveo je Đorđević.

Srbija je među zemljama koje za socijalnu zaštitu izdvajaju najmanje u Evropi - 3,3 puta manje od evropskog proseka, a manje izdvaja samo Rumunija, naveo je RTS.

"Mi moramo da idemo ka tome da nećemo samo da dajemo kroz davanja, jer je to nešto čime se samo privremeno gasi požar, a morate suštinski nešto da promenite. Ovaj dan ćemo posvetiti onim najmlađima, na njima je budućnost. Mi želimo da buduće generacije nemaju problem koji mi imamo danas. Da ne dajemo više para, već da vidimo kako da pružimo mogućnost da oni imaju zaposlenje, da obrazujemo pravi kadar, da mogu da rade, zasnuju porodicu, da ne očekuju da im država daje pare, nego da mogu svojim radom da to ostvaruju i da na taj način imaju sigurnost", kazao je Đorđević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik