Važno je poticati privatno poduzetništvo

Bez autora
May 15 2014

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda sastao se sa direktorom Islamske razvojne banke Ahmedom Muhamedom Alijem s kojim je razgovarao o stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i o mogućnostima za unaprijeđenje poduzetništva.Bevanda se zahvalio direktoru Aliju na senzibilitetu prema našoj državi i na dosadašnjoj potpori koju ova institucija pruža BiH niz godina i upoznao ga sa aktivnostima koje provodi Vijeće ministara BiH na stvaranju fiskalne konsolidacije i stabilnosti države.

Važno je poticati privatno poduzetništvoPredsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda sastao se sa direktorom Islamske razvojne banke Ahmedom Muhamedom Alijem s kojim je razgovarao o stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i o mogućnostima za unaprijeđenje poduzetništva...

Bevanda se zahvalio direktoru Aliju na senzibilitetu prema našoj državi i na dosadašnjoj potpori koju ova institucija pruža BiH niz godina i upoznao ga sa aktivnostima koje provodi Vijeće ministara BiH na stvaranju fiskalne konsolidacije i stabilnosti države.

Direktor Ali je pohvalio uspjeh Sarajevo Biznis Foruma naglasivši da je Islamska razvojna banka i u narednom razdoblju spremna na povećanje i proširenje suradnje s Bosnom i Hercegovinom te da prisustvo mnogobrojnih fondova na Forumu odražava interes za BiH. Dodao je da je  Islamska razvojna banka zainteresirana za oblast poduzetništva i da postoje programi potpore koje je moguće unaprijediti. On je rekao i da bi ti programi mogli pomoći u rješavanju problema nezaposlenosti mladih osoba.

Predsjedatelj Bevanda je rekao da su projekti i ulaganje u njih realni potencijal BiH i da je neophodno kreirati projekte koji će imati opći značaj. Uz sve to, istaknuo je predsjedatelj Bevanda, neophodno je poticati privatno poduzetništvo koje daje zamajac privredi i poboljšava kvalitet života građana, navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Ocenite tekst
Komentari
  • vladimir

    May 19 2014
    dajte jednom moj Bevanda kreni te sa ti poticajima konkretno kanite se više šuplje priče. Mi jedino osjetimo kojekakve novie namete ili nova pravila poslovanja koja vjerojatno postavlja neko kome ste izmislili radno mjesto da ga sačuva, a vjerojatno nikada nije zaradio niti jednu marku radeći. Krajnje je vrijeme da nešto poduzmete mi se gušimo i neznam kako mislite da nas malo koi privređujemo u ovoj državi nahrane i vas koi nemate osjećaja za realnu situaciju a i da nama ostani barem mrvice da bi mogli preživjeti.
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik