Veliko interesovanje za povraćaj PDV-a za opremu za bebe

Bez autora
Jul 17 2013

Roditelji su pokazali veliko interesovanje za povraćaj PDV-a za opremu za bebe, a svi oni koji su zakasnili da podnesu zahteve mogu to da urade u narednom krugu u februaru 2014. godine. Interesovanje je veliko, a u većim gradovima je i najveće interesovanje.Poreska uprava je primila oko 900 zahteva u Novom Sadu, u Nišu oko 800, dok je u beogradskim opštinama predato u proseku oko 400 zahteva. Rok za podnošenje zahteva istekao je 15. jula i sada Poreska uprava u roku od 30 dana treba da obradi zahteve i donese rešenja.

Veliko interesovanje za povraćaj PDV-a za opremu za bebeRoditelji su pokazali veliko interesovanje za povraćaj PDV-a za opremu za bebe, a svi oni koji su zakasnili da podnesu zahteve mogu to da urade u narednom krugu u februaru 2014. godine, rekao je koordinator u sektoru Poreske uprave za kontrolu Dragan Agatunović.

Kako je istakao, interesovanje je veliko, a u većim gradovima je i najveće interesovanje. Poreska upraba je primila oko 900 zahteva u Novom Sadu, u Nišu oko 800, dok je u beogradskim opštinama predato u proseku oko 400 zahteva.

Rok za podnošenje zahteva istekao je 15. jula i sada Poreska uprava u roku od 30 dana treba da obradi zahteve i donese rešenja.

Kako je Agatunović objasnio za agenciju Beta, od trenutka kada roditelji dobiju odgovor, za 15 dana dobiće i novac.
Pravo na povraćaj PDV-a imali su roditelji čija godišnja zarada ne prelazi 960.000 dinara i koji nisu imali veću imovinu od 23,4 miliona dinara.

Agatunović je kazao da nije bilo problema prilikom predaje zahteva i da je procedura maksimalno pojednostavljena, odnosno da je trebalo da roditelji samo donesu lične karte, fiskalne račune, fotokopije tih računa i njihove brojeve.

On je naglasio da nikave druge potvrde državnih organa nisu bile potrebne.

U slučaju da roditelji nisu sada stigli da podnesu zahtev, mogu isto to da učine u narednom roku koji će biti od 1. do 15. februara 2014. godine, za sve nabavke izvršene u toku 2013. godine. Bitno je samo da sačuvaju fiskalne išečke i u sledećem roku će im biti omogućen povraćaj PDV-a, najavio je Agatunović.

Sa druge strane, predsednica udruženja “Roditelj” Dragana Soćanin rekla je za agenciju Beta da je bilo “sporadičnih slučajeva” da su roditeljima tražena dokumenta, kao što su izvod iz matične knjige rođenih i državljanstvo.

Može se apelovati na državu da umreži sve svoje filijale kako do toga ne bi dolazilo, jer roditelji mogu da zakasne zbog toga, a mnogi nemaju ni internet da se informišu. Zato se sada apeluje da sve filijale budu obaveštene o proceduri, rekla je Dragana Soćanin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik