Vlada sutra odobrava poskupljenje struje

Bez autora
Feb 23 2011

Vlada Srbije trebalo bi na sutrašnjoj sednici da odobri poskupljenje struje od 1. marta, rečeno je danas Tanjugu u Vladi Srbije. Struja bi trebalo da poskupi za 13,5 odsto za domaćinstva i 15,1 odsto za privredu.Vlada će, osim odobrenja poskupljenja, dati i preporuku Elektroprivredi Srbije (EPS) da se to poskupljenje ne odnosi na 1,5 milion domaćinstava, koji troše do 350 kilovat-časova električne energije mesečno.

Vlada sutra odobrava poskupljenje strujeVlada Srbije trebalo bi na sutrašnjoj sednici da odobri poskupljenje struje od 1. marta, rečeno je danas Tanjugu u Vladi Srbije.

Struja bi trebalo da poskupi za 13,5 odsto za domaćinstva i 15,1 odsto za privredu.
 
Vlada će, osim odobrenja poskupljenja, dati i preporuku Elektroprivredi Srbije (EPS) da se to poskupljenje ne odnosi na 1,5 milion domaćinstava, koji troše do 350 kilovat-časova električne energije mesečno.

Vlada će, kako je objašnjeno, dati saglasnost za poskupljenje struje u Srbiji, jer mora da se vodi računa o funkcionisanju EPS-a, ali istovremeno i o zaštiti najsiromašnijih slojeva stanovništva, zbog čega će biti usvojena preporuka da se poskupljenje ne odnosi na domaćinstva koja troše do 350 kilovat-časova mesečno.
 
Agencija za energetiku je procenila da struja za domaćinstva u Srbiji može da poskupi maksimalno 13,5 odsto, a nešto više za ostale kategorije potrošača.
 
Prosečna cena struje u Srbiji trenutno iznosi pet dinara ili 4,8 evrocenti po kilovat-času, a za domaćinstva 4,9 dinara ili 4,65 evrocenti po kilovat-času.
 
Struja u Srbiji poslednji put je poskupela 1. marta 2010. godine u proseku za 10 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik