Za izmirenje obaveza PIO 20 miliona KM

Bez autora
Mar 20 2014

Vlada Federacije BiH donijela je više odluka kojima se odobravaju programi utroška sredstava usvojenih u budžetu FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije.Tako je usvojen Program utroška sredstava „Subvencije javnim preduzećima - konsolidacija rudnika uglja u Federaciji BiH”, a sredstva u iznosu od 20.000.000 KM će bit utrošena za izmirenje obaveza za PIO i izmirenje obaveza po osnovu poreza na plaću rudnicima uglja u Federaciji BiH i Rudnicima boksita d.o.o. Posušje, u skladu sa Zakonom o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine.

Za izmirenje obaveza PIO 20 miliona KMVlada Federacije BiH donijela je više odluka kojima se odobravaju programi utroška sredstava usvojenih u budžetu FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije...

Tako je usvojen Program utroška sredstava „Subvencije javnim preduzećima - konsolidacija rudnika uglja u Federaciji BiH”, a sredstva u iznosu od 20.000.000 KM će bit utrošena za izmirenje obaveza za PIO i izmirenje obaveza po osnovu poreza na plaću rudnicima uglja u Federaciji BiH i Rudnicima boksita d.o.o. Posušje, u skladu sa Zakonom o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine.

Usvojen je i Program utroška sredstava utvrđenih u budžetu FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije “Izdaci za finansijsku imovinu - Ostala domaća pozajmljivanja - Garancijski fond za podsticaj izvozno orijentisanih preduzeća”, u iznosu od 5.000.000 KM.

Za Program „Izdaci za finansijsku imovinu - Ostala domaća pozajmljivanja” predviđen je iznos od 6.600.000 KM, a za Program „Tekući transferi i drugi tekući rashodi - Subvencije javnim preduzećima i Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima” 200.000 KM, navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik