Za tri dana prodato 70 odsto više železničkih karata

Bez autora
Apr 19 2010

Na železničkoj stanici Beograd u protekla tri dana je zbog vulkanske prašine sa Islanda koja ometa vazdušni saobraćaj povećan broj prodatih voznih karata za 70 odsto.Prodato je oko pet hiljada voznih karata za međunarodni putnički saobraćaj, a najmanje još toliko putnika stiglo je vozovima iz drugih evropskih zemalja u Srbiju. Prihod u međunarodnom putničkom saobraćaju proteklog vikenda povećan je četiri puta u odnosu na "uobičajenu zaradu".

Za tri dana prodato 70 odsto više železničkih karataNa železničkoj stanici Beograd u protekla tri dana je zbog vulkanske prašine sa Islanda koja ometa vazdušni saobraćaj povećan broj prodatih voznih karata za 70 odsto.

Kako se navodi u saopštenju Železnica Srbije, prodato je oko pet hiljada voznih karata za međunarodni putnički saobraćaj, a najmanje još toliko putnika stiglo je vozovima iz drugih evropskih zemalja u Srbiju.

Dodaje se da je prihod u međunarodnom putničkom saobraćaju proteklog vikenda povećan četiri puta u odnosu na "uobičajenu zaradu".

Mesta u vozu za Moskvu i Kijev više nema do petka, malo slobodnih mesta za naredne dane ima u vozovima iz Beograda za Solun, Sofiju i Ljubljanu, ali je interesovanje veliko i za putovanje železnicom do drugih evropskih gradova, dodaje se u saopštenju.

Iz Beograda svakoga dana polazi ukupno 20 direktnih međunarodnih putničkih vozova ka Minhenu, Cirihu, Pragu, Moskvi, Kijevu, Skoplju, Solunu, Sofiji, Istanbulu, Sarajevu, Baru, Zagrebu, Ljubljani, Veneciji, Bukureštu, Budimpešti, Beču i Filahu.

Železnice Srbije u međunarodnom saobraćaju trenutno imaju angažovano oko 80 putničkih vagona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik