Zajedničke aktivnosti Srbije i RS na projektima saradnje sa dijasporom

Bez autora
May 30 2023

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević razgovarao je danas u Banjaluci sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem o iskustvima u oblasti odnosa sa dijasporom.

Sagovornici su izrazili spremnost za buduće zajedničke aktivnosti u projektima koji se tiču saradnje sa dijasporom, pri čemu je Milićević ocenio da postoji veliki potencijal za saradnju i u oblastima obrazovanja, kulture, preduzetništva i investicija.

Srbija i Republika Srpska su jake samo kad su jedinstvene, a ovaj sastanak i spremnost da sarađujemo pokazuje naše jedinstvo i opredeljenost da se zajedno borimo za jačanje naših odnosa, ali i napredak i jedinstvo naših sunarodnika bez obzira na to gde žive, istakao je on.

Na sastanku je ocenjeno da naša dijaspora poseduje ogromno znanje, veštine i resurse koje možemo iskoristiti za prosperitet Srbije i RS, pa zato zajednički rad na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, olakšavanje povratka naših građana iz dijaspore i pružanje podrške njihovim investicijama, mogu imati značajan uticaj na razvoj.

Milićević je u Banjaluci održao i neformalni sastanak sa ministrom energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petrom Đokićem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik