Završeno uređenje još dva putna prelaza u opštini Lazarevac

Bez autora
Dec 17 2013

"Železnice Srbije" završile su juče uređenje još dva puta prelaza na teritoriji opštine Lazarevac, u okviru sveobuhvatne modernizacije putnih prelaza na teritoriji Beograda, koja će se realizovati na preko trideset mesta u glavnom gradu.U ponedeljak, 16. decembra, nakon četvorodnevnih radova, uređeni su putni prelazi u Stepojevcu i u mestu Sumeđ. Uređenje ova dva putna prelaza obuhvatilo je sanaciju kolovozne konstrukcije drumske saobraćajnice, mašinsko regulisanje koloseka, kao i radovi na izradi kolovozne konstrukcije, a vrednost posla iznosila je oko 500 hiljada dinara.

Završeno uređenje još dva putna prelaza u opštini Lazarevac"Železnice Srbije" završile su juče uređenje još dva puta prelaza na teritoriji opštine Lazarevac, u okviru sveobuhvatne modernizacije putnih prelaza na teritoriji Beograda, koja će se realizovati na preko trideset mesta u glavnom gradu.

U ponedeljak, 16. decembra, nakon četvorodnevnih radova, uređeni su putni prelazi u Stepojevcu i u mestu Sumeđ. Uređenje ova dva putna prelaza obuhvatilo je sanaciju kolovozne konstrukcije drumske saobraćajnice, mašinsko regulisanje koloseka, kao i radovi na izradi kolovozne konstrukcije, a vrednost posla iznosila je oko 500 hiljada dinara. Time su srpske železnice završile uređenje ukupno tri putna prelaza na teritoriji opštine Lazarevac, od ukupno deset koliko ih ima, jer je prošle nedelje završeno i uređenje putnog prelaza u mestu Veliki Crljeni, između Stepojevca i Lazarevca,gde je uloženo oko milion dinara, rekao je generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović.

Pored dva putna prelaza na kojima su radovi završeni sinoć, srpske železnice su prošle nedelje završile uređenje i putnog prelaza u mestu Veliki Crljeni, između Stepojevca i Lazarevca, koji prelazi preko četiri koloseka, od kojih su tri industrijska (dva su koloseci "Kolubare", jedan je kolosek "TENT-a"), a jedan kolosek pruge Beograd – Bar. Ukupna investicija ovog projekta iznosila je oko milion dinara, a realizovali su je zajednički "Železnice Srbije", "TENT", "Kolubara" i opština Lazarevac. Na putnom prelazu gde se barska pruga i tri industrijska koloseka ukrštaju sa lokalnim putem urađena je asfaltna kolovozna konstrukcija.

Prema rečima generalnog direktora "Železnica Srbije" Dragoljuba Simonovića, tokom modernizacije železnice u Srbiji biće rekonstruisan veći broj putnih prelaza, tako da će samo prilikom remonta pruge Mala Krsna – Velika Plana biti uređeno čak 19, a između Sopota Kosmajskog i Kovačevca 9 putnih prelaza. Oba ova projekta trebalo bi da počnu već naredne godine i biće finansirani iz ruskog kredita.

- Pored toga, "Železnice Srbije" rekonstruisaće tokom naredne godine još i putne prelaze  u Zemunu, Batajnici, Sremčici, Rakovici i Resniku i Lazarevcu, istakao je Simonović,i podsetio još jednom na prethodno rukovodstvo srpskih železnica prošle godine nije završilo uređenje ni jednog putnog prelaza.

"Železnice Srbije" će u opštini Rakovica, na zahtev opštine, uraditi pasarelu ili podhodnik (tehničke analize su u toku) preko devet koloseka u železničkoj stanici Resnik, kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a na relaciji Rakovica – Resnik biće izgrađen jedan nadvožnjak, zahvaljujući čemu će biti ukinuta dva putna prelaza na ovoj trasi.

U zemunskoj opštini planirano je da se urade dve pešačke pasarele i dva nova nadvožnjaka na najfrekventnijim mestima. Reč je o pešačkim pasarelama u naselju Šangaj, blizu železničke stanice Batajnica i u železničkoj stanici Zemun Polje, kao i nadvožnjaci na pruzi Batajnica – Stara Pazova (oko 400 metara od železničke stanice Batajnica) i Zemun Polje – Ugrinovci, a razmatra se i unapređivanje saobraćajnih veza sa naseljima Ugrinovci i Busije, u kojima živi oko 15 hiljada stanovnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik