Agrokor i Atlantic prodali udjele u RTL-u

Bez autora
Jul 25 2011

Agrokor i Atlantic napuštaju vlasničku strukturu RTL Hrvatske. Te dvije kompanije objavile su u ponedjeljak da su postigle sporazum s većinskim vlasnikom RTL Grupom o otkupu njihovih udjela u ovom hrvatskom televizijskom kanalu. Agrokor i Atlantic u RTL-u su držali po 13 posto udjela. Kompanije u vlasništvu Ivice Todorića i Emila Tedeschija odlučile su napustiti vlasničku strukturu RTL-a u skladu s planovima dugoročnog fokusiranja na svoje osnovne poslovne djelatnosti. Predstavnici obiju kompanija zadržat će svoje pozicije u Nadzornom odboru RTL-a Hrvatska, a Atlantic Grupa će zadržati simbolični udio od 0,01 posto dionica televizije. Atlantic Grupa i Agrokor su 2003. godine bili dio konzorcija hrvatskih kompanija i RTL Grupe, koji je osvojio koncesiju za treću nacionalnu televizijsku mrežu.

Agrokor i Atlantic prodali udjele u RTL-uAgrokor i Atlantic napuštaju vlasničku strukturu RTL Hrvatske. Te dvije kompanije objavile su u ponedjeljak da su postigle sporazum s većinskim vlasnikom RTL Grupom o otkupu njihovih udjela u ovom hrvatskom televizijskom kanalu.

Agrokor i Atlantic u RTL-u su držali po 13 posto udjela. Kompanije u vlasništvu Ivice Todorića i Emila Tedeschija odlučile su napustiti vlasničku strukturu RTL-a u skladu s planovima dugoročnog fokusiranja na svoje osnovne poslovne djelatnosti.

Predstavnici obiju kompanija zadržat će svoje pozicije u Nadzornom odboru RTL-a Hrvatska, a Atlantic Grupa će zadržati simbolični udio od 0,01 posto dionica televizije.

Atlantic Grupa i Agrokor su 2003. godine bili dio konzorcija hrvatskih kompanija i RTL Grupe, koji je osvojio koncesiju za treću nacionalnu televizijsku mrežu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik