Američki investitori preuzimaju Trend

Bez autora
Jun 29 2014

Američki investitori bi sjutra trebalo da, uz podršku njihovih ovlašćenih zastupnika, preuzmu kontrolu nad zavisnim društvima u vlasništvu Fonda zajedničkog ulaganja Trend, Trend Koralima i Poslovno-logističkom centru (PLC) Morači. Skupština samog fonda zakazana je za 21. jul. Iz PR službe Bull and Bear-a je saopšteno da bi preuzimanje trebalo da se desi nakon više od pola godine od kupovine kontrolnog paketa akcija u Trendu. Komisija za hartije od vrijednosti je krajem maja donijela mišljenje da su, na osnovu Ugovora o upravljanju sklopljenog između Fonda Trend i Društva za upravljanje fondom Trend od 3. novembra. 2004., jedino DZU Trend i njegov izvršni direktor, Ljubo Anđelić ovlašćeni za zastupanje interesa Fonda, navodi se u saopštenju.

Američki investitori preuzimaju TrendAmerički investitori bi sjutra trebalo da, uz podršku njihovih ovlašćenih zastupnika, preuzmu kontrolu nad zavisnim društvima u vlasništvu Fonda zajedničkog ulaganja Trend, Trend Koralima i Poslovno-logističkom centru (PLC) Morači.

Skupština samog fonda zakazana je za 21. jul. Iz PR službe Bull and Bear-a je saopšteno da bi preuzimanje trebalo da se desi nakon više od pola godine od kupovine kontrolnog paketa akcija u Trendu.

''Komisija za hartije od vrijednosti je krajem maja donijela mišljenje da su, na osnovu Ugovora o upravljanju sklopljenog između Fonda Trend i Društva za upravljanje fondom Trend od 3. novembra. 2004., jedino DZU Trend i njegov izvršni direktor, Ljubo Anđelić ovlašćeni za zastupanje interesa Fonda'', navodi se u saopštenju.

Nova uprava Trenda ponovo je navela da su njena očekivanja da nadležni državni organi omoguće legalnu zaštitu interesa svih deset hiljada akcionara, ali i stranih investitora.

U Trendu smatraju da će biti poštovana pravila, zakonska rješenja i da će skupštine akcionara, zakazane za sjutra, pokazati da crnogorsko tržište kapitala primjenjuje usvojene pravne norme koje garantuju vladavinu prava.

Ta značajna investicija za Crnu Goru, važna je i za zaposlene zavisnim društvima.

''Kako je sudbina njihovih radnih mjesta do sada bila u rukama bivšeg vlasnika Fonda Trend, Mihaila Madžarovića, koji nije imao interesa da rješava nagomilane probleme tih kompanija, ukoliko dođe do kršenja prava, nastupila bi njihova blokada što bi značilo i dovođenje u pitanje egzistencije oko 70 porodica zaposlenih'', rekli su iz Bull and Bear-a.

Nova uprava Fonda želi da upozori da će sve eventualne nelegalnosti procesuirati i tražiti hitno uključivanje nadležnih pravosudnih institucija Crne Gore.

Istovremeno, novi vlasnici Fonda žele da obavijeste organe zavisnih društava da, ukoliko njihove skupštine usvoje odluke koje bi bile u suprotnosti sa propisima i mišljenjima nadležnih institucija, da će tražiti punu naknadu štete od za to odgovornih pojedinaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik