Dionice Bosnalijeka porasle 15% otkako je najavljena prodaja državnog udjela

Bez autora
Apr 11 2016

Sve bliža objava aukcije za prodaju državnog kapitala Bosnalijeka podiže cijenu dionice ove kompanije na Sarajevskoj berzi. Nakon objave da je Upravni odbor Agencije za privatizaciju FBiH usvojio plan prodaje Bosnalijeka prije pet dana, vrijednost dionice skočila je za 8,8 posto, odnosno za gotovo jednu marku, sa 11,00 KM na 11.97 KM, koliko je iznosila na trgovanju u petak, 8. aprila. Cijena dionice gotovo je dostigla svoju najveću vrijednost u posljednjih godinu dana koja je iznosila 11,99 KM. U odnosu na 10,40 KM, koliko je dionica vrijedila prilikom Vladinog odobrenja o prodaji državnog udjela od prije mjesec dana, kurs dionice Bosnalijeka je porastao za oko 15 posto. Knjigovodstvena vrijednost dionice Bosnalijeka je 18,6 KM, dok će na paketskoj aukciji biti ponuđena minimalna cijena od 15,5 KM.

Dionice Bosnalijeka porasle 15% otkako je najavljena prodaja državnog udjelaSve bliža objava aukcije za prodaju državnog kapitala Bosnalijeka podiže cijenu dionice ove kompanije na Sarajevskoj berzi.

Nakon objave da je Upravni odbor Agencije za privatizaciju FBiH usvojio plan prodaje Bosnalijeka prije pet dana, vrijednost dionice skočila je za 8,8 posto, odnosno za gotovo jednu marku, sa 11,00 KM na 11.97 KM, koliko je iznosila na trgovanju u petak, 8. aprila.

Cijena dionice gotovo je dostigla svoju najveću vrijednost u posljednjih godinu dana koja je iznosila 11,99 KM. U odnosu na 10,40 KM, koliko je dionica vrijedila prilikom Vladinog odobrenja o prodaji državnog udjela od prije mjesec dana, kurs dionice Bosnalijeka je porastao za oko 15 posto.

Knjigovodstvena vrijednost dionice Bosnalijeka je 18,6 KM, dok će na paketskoj aukciji biti ponuđena minimalna cijena od 15,5 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik