Do kraja godine građanima nove besplatne akcije

Bez autora
Oct 24 2010

Kako je saopšteno iz Agencije za privatizaciju Republike Srbije, građanima će do kraja godine biti podeljene besplatne akcije Akconarskog fonda i Aerodroma "Nikola Tesla".Pripreme za podelu tih akcija su u toku, a 4,8 miliona građana koji nisu ostvarili pravo na akcije kroz privatizaciju imaće mogućnost da dobiju pomenute akcije, kao što su dobili i akcije Naftne industrije Srbije. Proceduru za podelu akcija priprema Agencija za privatizaciju, a Vlada Srbije će doneti konačnu odluku o tome, kada će biti poznato koliko će akcija svako dobiti, odnosno kolika će biti njihova vrednost.

Do kraja godine građanima nove besplatne akcijeKako je saopšteno iz Agencije za privatizaciju Republike Srbije, građanima će do kraja godine biti podeljene besplatne akcije Akconarskog fonda i Aerodroma "Nikola Tesla".

Pripreme za podelu tih akcija su u toku, a 4,8 miliona građana koji nisu ostvarili pravo na akcije kroz privatizaciju imaće mogućnost da dobiju pomenute akcije, kao što su dobili i akcije Naftne industrije Srbije.

Proceduru za podelu akcija priprema Agencija za privatizaciju, a Vlada Srbije će doneti konačnu odluku o tome, kada će biti poznato koliko će akcija svako dobiti, odnosno kolika će biti njihova vrednost.

U pripremi je i podela akcija "Telekoma", a struktura i broj akcija koje će biti podeljene građanima znaće se do kraja godine. Podela će biti obavljena naredne godine. Procedura podele besplatnih akcija biće identična kao i u slučaju podele akcija NIS-a.

Izmenjeni Zakon o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije obezbeđuje da građani, pored akcija NIS-a, dobiju besplatne akcije "Telekoma", EPS-a i Aerodroma "Nikola Tesla", kao i objedinjenu akciju Akcionarskog fonda koji je nastao spajanjem portfelja Akcijskog fonda i Privatizacionog registra. U Akcionarski fond biće prebačeno i 15 posto akcija javnih komunalnih preduzeća kada počne njihova privatizacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik