EPCG kupila akcije PB

Bez autora
Jun 03 2010

Elekroprivreda Crne Gore kupila je u srijedu na Montenegrobezi 14.277 akcija Prve banke u procesu dokapitalizacije te finansijske institucije koja je u toku za 1,82 miliona EUR. Imajući u vidu da EPCG posjeduje oko 18 odsto akcija Prve banke a dokapitalizacija banke vrijedna je deset miliona EUR željeli smo da zadržimo svoj vlasnički udio. Transakcija je obavljena preko Holder broker dilera po cijeni od 127,82 eura, koja odgovara nominalnoj vrijednost akcija banke. EPCG posjeduje 18,24 odsto akcija Prve banke, i drugi je pojedinačno najveći vlasnik nakon Aca Đukanovića koji ima 46,48 odsto vlasništva. Treći vlasnik je Lovćen osiguranje sa 2,98 odsto akcija a četvrta je Kapitel invest, firma premijera Mila Đukanovića sa 2,86 odsto akcija.

EPCG kupila akcije PBElekroprivreda Crne Gore kupila je u srijedu na Montenegrobezi 14.277 akcija Prve banke u procesu dokapitalizacije te finansijske institucije koja je u toku za 1,82 miliona EUR, prenosi agencija Mina.

»Imajući u vidu da EPCG posjeduje oko 18 odsto akcija Prve banke a dokapitalizacija banke vrijedna je deset miliona EUR željeli smo da zadržimo svoj vlasnički udio«, potvrdio je za list Vijesti ovlašćeni predstavnik italijanske kompanije A2A, koja je strateški investitor u EPCG.

List navodi da je transakcija obavljena preko Holder broker dilera po cijeni od 127,82 eura, koja odgovara nominalnoj vrijednost akcija banke.

EPCG posjeduje 18,24 odsto akcija Prve banke, i drugi je pojedinačno najveći vlasnik nakon Aca Đukanovića koji ima 46,48 odsto vlasništva.

Treći vlasnik je Lovćen osiguranje sa 2,98 odsto akcija a četvrta je Kapitel invest, firma premijera Mila Đukanovića sa 2,86 odsto akcija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik