Genera ovogodišnja burzovna dobitnica

Bez autora
Nov 11 2015

Zagrebačka burza ove godine nije iznjedrila pretjerani broj dobitnika, no neka se imena ipak izdvajaju. Prije svega, riječ je o Generi čije su dionice ove godine uzletjele 167,5 posto, ponajprije zahjvaljujući preuizimanju od strane Dechra Pharmaceuticalsa. Dionice su trenutno na razinama od 143 kune, a ove su godine skakale sve do 176,97 kuna (na kraju rujna). Slijede RIZ-Odašilajči koji su od početka godine skočili 106,1 posto, a to se ponajprije može zahvaliti snažnom rastu prodaje prošle godine, ali i nekim ovogodišnjim unosnim poslovima. Maistra predvodi turistički sektor sa skokom cijene od 71,3 posto, na jučer zaključnih 231,21 kunu. Od preostalih dobitnikia valja izdvojiti Kraš (26 posto), Ingru (21,2 posto) i Valamar Rivieru (20,5 posto).

Zagrebačka burza ove godine nije iznjedrila pretjerani broj dobitnika, no neka se imena ipak izdvajaju.

Prije svega, riječ je o Generi (ZSE:VERN-R-A) čije su dionice ove godine uzletjele 167,5 posto, ponajprije zahjvaljujući preuizimanju od strane Dechra Pharmaceuticalsa. Dionice su trenutno na razinama od 143 kune, a ove su godine skakale sve do 176,97 kuna (na kraju rujna), pišu analitičari iCapitala.

Slijede RIZ-Odašilajči (ZSE:RIZO-R-A) koji su od početka godine skočili 106,1 posto, a to se ponajprije može zahvaliti snažnom rastu prodaje prošle godine, ali i nekim ovogodišnjim unosnim poslovima.

Maistra (ZSE:MAIS-R-A) predvodi turistički sektor sa skokom cijene od 71,3 posto, na jučer zaključnih 231,21 kunu.

Od preostalih dobitnikia valja izdvojiti Kraš (26 posto), Ingru (21,2 posto) i Valamar Rivieru (20,5 posto).

Ipak, u odnosnu na početak godine CROBEX je u minusu od 1,5 posto, a najveći gubitnik u sastavu ovog indeksa je Optima Telekom (ZSE:OPTE-R-A) koja je potonula 59,3 posto. Slijede Atlantska plovidba s padom od 48 posto te Petrokemija koja bilježi korekciju cijene od 43,7 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik