HANFA produljila blokadu Ine

Bez autora
May 09 2011

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) danas je naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine do kraja trgovinskog dana 13. svibnja. U obrazloženju HANFA navodi da je već prije, u postupku nadzora, utvrdila znatno trgovanje inozemnih investitora dionicama Ine, te je od mjerodavnih stranih regulatora i investitora zatražila relevantne podatke. MOL je vrlo iznenađen odlukom o privremenoj suspenziji tragovanja Ininim dionicama jer je u potpunosti ispunio zahtjev HANFA-e od 2. svibnja 2011., a koji je zaprimio preko svojih zastupnika, odvjetničkog ureda Žurić i Partneri d.o.o., 4. svibnja 2011. Kako bi se osiguralo potpuno poštivanje temeljnih načela Zakona o HANFA-i, a posebno članka 14., i kako bi korisnici financijskih usluga, ulagači i javnost imali brz pristup svim bitnim informacijama, MOL traži objavu svog odgovora na zahtjev koji je postavila HANFA, a koji je HANFA-i proslijeđen 6. svibnja 2011.

HANFA produljila blokadu IneHrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) danas je naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine do kraja trgovinskog dana 13. svibnja, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.

U obrazloženju HANFA navodi da je već prije, u postupku nadzora, utvrdila znatno trgovanje inozemnih investitora dionicama Ine, te je od mjerodavnih stranih regulatora i investitora zatražila relevantne podatke.

Dionica Ine na rekordnih 4195 kuna

MOL iznenađen

MOL je vrlo iznenađen odlukom o privremenoj suspenziji tragovanja Ininim dionicama jer je u potpunosti ispunio zahtjev HANFA-e od 2. svibnja 2011., a koji je zaprimio preko svojih zastupnika, odvjetničkog ureda Žurić i Partneri d.o.o., 4. svibnja 2011., navodi se u izjavi MOL-a.

Kako bi se osiguralo potpuno poštivanje temeljnih načela Zakona o HANFA-i, a posebno članka 14., i kako bi korisnici financijskih usluga, ulagači i javnost imali brz pristup svim bitnim informacijama, MOL traži objavu svog odgovora na zahtjev koji je postavila HANFA, a koji je HANFA-i proslijeđen 6. svibnja 2011., naglašavaju iz MOL Grupe.

Trgovanje dionicama obustavljeno već nekoliko puta

Podsjetimo, potkraj ožujka HANFA je od MOL-a zatražila podatke o načinu stjecanja dionica Ine. MOL-ov odgovor, smatra HANFA, nije bio potpun te je obustavila daljnje trgovanje Ininim dionicama.

Iz MOL-a su prošli put priopćili kako priznaju da su kupovali dionice od privatnih investitora, ali ne tijekom službene ponude, nego samo izvan nje, A to im, kažu, zakoni ne zabranjuju.

HANFA je svojim prijašnjim rješenjima bila privremeno obustavila trgovanja dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi, prvo od 28. ožujka do 1. travnja, zatim od 4. do 8. travnja, zatim od 28. travnja do 6. svibnja, a sada do kraja trgovinskog dana 13. svibnja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik