Hisense istiskuje male dioničare Gorenja

Bez autora
Sep 18 2018

Skupština dioničara Gorenja potvrdila je odluku o "istiskivanju" malih dioničara te tvrtke koju je preuzela kineska korporacija Hisense te odluku o povlačenju dionica s burze. Na skupštini su dioničari, osim smanjenja temeljnog kapitala za 506.331 euro, odlučivili i o povlačenju dionica s burze. Prijedlog je očekivan s obzirom da je novi vlasnik Gorenja, kineski div potrošačke elektronike Hisense krajem lipnja nakon ponude za preuzimanje stekao ukupno 23,3 milijuna dionica Gorenja, odnosno 95,4 posto udjela. Za preostalih 1,1 milijun dionica Hisense će dioničarima isplatiti 12 eura po dionici, koliko je platio i u ponudi za preuzimanje. Po istiskivanju malih dioničara slijedi povlačenje dionica iz uvrštenja na Ljubljanskoj i Varšavskoj burzi.

Hisense istiskuje male dioničare GorenjaSkupština dioničara Gorenja potvrdila je odluku o "istiskivanju" malih dioničara te tvrtke koju je preuzela kineska korporacija Hisense te odluku o povlačenju dionica s burze.

Na skupštini su dioničari, osim smanjenja temeljnog kapitala za 506.331 euro, odlučivili i o  povlačenju dionica s burze.

Prijedlog je očekivan s obzirom da je novi vlasnik Gorenja, kineski div potrošačke elektronike Hisense krajem lipnja nakon ponude za preuzimanje stekao ukupno 23,3 milijuna dionica Gorenja, odnosno 95,4 posto udjela.

Za preostalih 1,1 milijun dionica Hisense će dioničarima isplatiti 12 eura po dionici, koliko je platio i u ponudi za preuzimanje.

Po istiskivanju malih dioničara slijedi povlačenje dionica iz uvrštenja na Ljubljanskoj i Varšavskoj burzi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik