HT, Dalekovod, Ingra i Atlantska premašile milijun

Bez autora
Aug 08 2010

U tri dana prošloga tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvareno je 24,47 milijuna kuna prometa, što je otprilike jednako razinama koje su se ostvarivale proteklih tjedana. Na sreću, kvalitetna polugodišnja izvješća uspjela su u ta tri trgovinska dana vrijednost Crobexa podignuti za novih 0,97 posto, čime je nastavljen trend koji je počeo još 26. srpnja. Promatrano po dionicama, samo su četiri ostvarile promete veće od milijun kuna. Najveći je promet od 8,71 milijuna kuna ostvaren HT-om, kojem od pet najlikvidnijih dionica jedino pala cijena (za 0,71 posto). Prošli tjedan bio je označen i povratkom građevinskih dionica u prvi plan. Dalekovod je ostvario promet od 1,52 milijuna kuna uz osjetan rast cijene od 3,70 posto, a malo skromniji rast cijene imala je Ingra (od 0,87 posto) uz promet od 1,01 milijun kuna...

HT, Dalekovod, Ingra i Atlantska premašile milijunU tri dana prošloga tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvareno je 24,47 milijuna kuna prometa, što je otprilike jednako razinama koje su se ostvarivale proteklih tjedana. Na sreću, kvalitetna polugodišnja izvješća uspjela su u ta tri trgovinska dana vrijednost Crobexa podignuti za novih 0,97 posto, čime je nastavljen trend koji je počeo još 26. srpnja.

Promatrano po dionicama, samo su četiri ostvarile promete veće od milijun kuna. Najveći je promet od 8,71 milijuna kuna ostvaren HT-om, kojem od pet najlikvidnijih dionica jedino pala cijena (za 0,71 posto). Prošli tjedan bio je označen i povratkom građevinskih dionica u prvi plan. Dalekovod je ostvario promet od 1,52 milijuna kuna uz osjetan rast cijene od 3,70 posto, a malo skromniji rast cijene imala je Ingra (od 0,87 posto) uz promet od 1,01 milijun kuna.

Zahvaljujući rastu brodarskih indeksa, Atlantska plovidba zabilježila je drugi najveći rast cijene prošloga tjedna (2,93 posto) uz promet od 1,49 milijuna kuna. Na peto se mjesto po prometu svrstala povlaštena dionica Adrisa (994.735 kuna) uz, također, vrlo dobar rast cijene od 1,92 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik