Ipavec: I kompanije iz Hrvatske i drugih zemalja na Ljubljanskoj borzi

Bez autora
Sep 07 2016

Regionalno usmjerenje je budućnost Ljubljanske borze jer kao samostalna burza nema mnogo mogućnosti za preživljavanje, kazao je Aleš Ipavec, novi predsjednik Uprave Ljubljanske borze. Ipavec, 37-godišnji magistar ekonomije, na čelo Ljubljanske borze došao je prije sedam dana, napustivši nakon deset godina Hypo Alpe-Adria-Bank, gdje je u posljednje vrijeme bio direktor za kontroling, trezor i upravljanje s bilancom banke. Oni koji ne odluče da bude regionalni igrači, nemaju budućnosti. Poslovanje samo u Slovniji je premalo. Moramo već početi djelovati. Hrvati i Česi su nas preduhitrili, jer su već jaki igrači i zato treba požuriti i početi djelovati na stranim tržištima, naglasio je Ipavec. Dodao je da novi vlasnik Ljubljanske borze (Zagrebačka burza), koji je došao krajem 2015. godine, donio novu energiju i nove mogućnosti u regiji.

Ipavec: I kompanije iz Hrvatske i drugih zemalja na Ljubljanskoj borziRegionalno usmjerenje je budućnost Ljubljanske borze jer kao samostalna burza nema mnogo mogućnosti za preživljavanje, kazao je u intervjuu za ljubljanski Dnevnik Aleš Ipavec, novi predsjednik Uprave Ljubljanske borze.

Ipavec, 37-godišnji magistar ekonomije, na čelo Ljubljanske borze došao je prije sedam dana, napustivši nakon deset godina Hypo Alpe-Adria-Bank, gdje je u posljednje vrijeme bio direktor za kontroling, trezor i upravljanje s bilancom banke.

- Oni koji ne odluče da bude regionalni igrači, nemaju budućnosti. Poslovanje samo u Slovniji je premalo. Moramo već početi djelovati. Hrvati i Česi su nas preduhitrili, jer su već jaki igrači i zato treba požuriti i početi djelovati na stranim tržištima, naglasio je Ipavec.

Dodao je da novi vlasnik Ljubljanske borze (Zagrebačka burza), koji je došao krajem 2015. godine, donio novu energiju i nove mogućnosti u regiji.

- Povezivanje burzi kako je zacrtao naš vlasnik, Zagrebačka burza, sada funkcionira na razini elektronske platforme SEE Link i potencijal uspostavljanja regionalnog tržišta je realan. Ljubljanska borza time mnogo dobija, jer imamo, s jedne strane, investitore iz cijele regije, koji jednim klikom dolaze do naših dionica, a s druge strane, naši članovi ulaze na tržišta u regiji. Postoji i realna mogućnost dvostrukih kotacija, tako da bi kompanije iz Hrvatske i drugih zemalja kotirale na Ljubljanskoj borzi, kazao je Ipavec.

Dodao je da je burza sve aktivnija sa malim i srednjim poduzećima i start-up kompanijama, onima koje ne spadaju u primarno tržište.

- To je dodatni potencijal. S tim u vezi postoje i novi regionalni indeksi i novi proizvodi, koji dodatno doprinose razvoju tržišta kapitala i razvoju privrede, kazao je Ipavec.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik