Još jedan partner ulazi u Montenegroberzu

Bez autora
Jun 17 2014

Pregovori o ulasku još jednog partnera u vlasničku strukturu Montenegroberze još su u toku i trenutno se usuglašavaju potrebni ugovori. Izvršni direktor Montenegroberze, Gojko Maskimović, rekao je da se zbog usaglašavanja akcionarskih i ugovora o prodaji još ne mogu precizirati konačni rokovi po pitanju realizacije navedenog projekta. Odlaganje ulaska partnera prouzrokovano je kompleksnošću međunarodne regulative i procedura i nikako nije uzrokovano odustajanjem partnera, rekao je Maksimović u intervjuu za Dan. On smatra da još nije dovoljno iskorišten ulazak Istanbulske berze za povezivanje i približavanje crnogorskog tržišta kapitala turskim investitorima.

Još jedan partner ulazi u MontenegroberzuPregovori o ulasku još jednog partnera u vlasničku strukturu Montenegroberze još su u toku i trenutno se usuglašavaju potrebni ugovori.

Izvršni direktor Montenegroberze, Gojko Maskimović, rekao je da se zbog usaglašavanja akcionarskih i ugovora o prodaji još ne mogu precizirati konačni rokovi po pitanju realizacije navedenog projekta.

"Odlaganje ulaska partnera prouzrokovano je kompleksnošću međunarodne regulative i procedura i nikako nije uzrokovano odustajanjem partnera", rekao je Maksimović u intervjuu za Dan, prenosi Mina business.

On smatra da još nije dovoljno iskorišten ulazak Istanbulske berze za povezivanje i približavanje crnogorskog tržišta kapitala turskim investitorima.

"Kako investitori sa tog područja do sada nisu ulagali na tržišta kapitala u regiji, očekujemo u budućem periodu da kroz sinkronizovanu promotivnu aktivnost potaknemo interes turskih investitora", rekao je Maksimović.

U Montenegroberzi očekuju i značajnu podršku Istanbulske berze prilikom kreiranja novih - izvedenih finanxijskih instrumenata i derivata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik