Kipar za berzansku saradnju

Bez autora
Feb 24 2011

Stručni timovi Kiparske berze spremni su da pomognu i da se uključe u proces usvajanja i implementacije evropske regulative finansijskih tržišta u poslovanju sa hartijama od vrijednosti (MIFID) u Crnoj Gori. Predsjednik Odbora direktora Montenegroberze Đorđe Đurđic je prilikom nedavne posjete Kiparskoj berzi razgovarao sa njenim generalnim direktorom Nondasom Metaksasom, o uspostavljanju buduće saradnje te dvije institucije. Prilikom tog susreta, poseban naglasak je dat na uključivanju stručnih timova Kiparske berze, u proces usvajanja i implementacije MIFID regulative u Crnoj Gori, za šta je Metaksas pokazao puna spremnost.

Kipar za berzansku saradnjuStručni timovi Kiparske berze spremni su da pomognu i da se uključe u proces usvajanja i implementacije evropske regulative finansijskih tržišta u poslovanju sa hartijama od vrijednosti (MIFID) u Crnoj Gori, saopšteno je iz Montenegroberze.

Predsjednik Odbora direktora Montenegroberze Đorđe Đurđic je prilikom nedavne posjete Kiparskoj berzi razgovarao sa njenim generalnim direktorom Nondasom Metaksasom, o uspostavljanju buduće saradnje te dvije institucije.

„Prilikom tog susreta, poseban naglasak je dat na uključivanju stručnih timova Kiparske berze, u proces usvajanja i implementacije MIFID regulative u Crnoj Gori, za šta je Metaksas pokazao puna spremnost", rekli su iz Montenegroberze.

Učesnici sastanka razmatrali su i mogućnost kotacije kompanija iz regiona na Kiparskoj berzi, kao i druge aktivnosti u procesu regionalnog povezivanja i saradnje.

Metaksas, koji je ujedno i član Borda Evropske federacije berzi, ponudio je pomoć Montenegroberzi na putu sticanja punopravnog članstva u tu organizaciju, koju sačinjavaju berze iz zemalja EU.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, koji, kako se navodi, više od 20 godina ima poslovne aktivnosti na Kipru.

„Njegova kompanija Atlas capital financial services, sa Kipra, osnovana je na osnovu dozvole Kiparske komisije za hartije od vrijednosti i sada posluje u skladu sa odredbama MIFID regulative", rekli su iz Montenegroberze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik