Kompanija "Sveti Stefan hoteli" izašla na Montenegroberzu

Bez autora
Aug 20 2019

Kompanija "Sveti Stefan hoteli" AD Budva izašla je na Montenegroberzu. Ukupna kapitalna vrednost kompanije proizašle iz Budvanske rivijere iznosi 25,85 miliona evra, kroz 8,11 miliona akcija, nominalne vrednosti 3,18 evra. "Sveti Stefan" hoteli formalno su izdvojeni u zasebno preduzeće krajem juna, kao deo restrukturiranja Budvanske rivijere, koja ide u proces privatizacije. Crnogorska vlada je ranije dala saglasnost na odluku Odbora direktora Budvanske rivijere o izboru modela restrukturiranja društva kojom je predviđeno da se izdvoje hoteli "Sveti Stefan" i Miločer u novo preduzeće uz proporcionalnu podelu akcija akcionarima Budvanske rivijere.

Kompanija Kompanija "Sveti Stefan hoteli" AD Budva izašla je na Montenegroberzu. Ukupna kapitalna vrednost kompanije proizašle iz Budvanske rivijere iznosi 25,85 miliona evra, kroz 8,11 miliona akcija, nominalne vrednosti 3,18 evra.

"Sveti Stefan" hoteli formalno su izdvojeni u zasebno preduzeće krajem juna, kao deo restrukturiranja Budvanske rivijere, koja ide u proces privatizacije.

Crnogorska vlada je ranije dala saglasnost na odluku Odbora direktora Budvanske rivijere o izboru modela restrukturiranja društva kojom je predviđeno da se izdvoje hoteli "Sveti Stefan" i Miločer u novo preduzeće uz proporcionalnu podelu akcija akcionarima Budvanske rivijere.

Ostali hoteli– Slovenska plaža, Palas, Kastelastva, "Aleksandar" i Mogren ostaće deo sadašnjeg preduzeća, Hotelska grupa Budvanska rivijera, i kroz privatizaciju će dobiti nove vlasnike.

Država je trenutno većinski vlasnik Budvanske rivijere sa 58 odsto akcija, dok partneri Stratex i AIK banka biznismena Miodraga Kostića imaju po 15 procenata.

Vlasnik Strateksa Nil Emilfarb i Kostićeva AIK banka odavno slove za najozbiljnije kandidate za privatizaciju Budvanske rivijere. Nedavno je objavljeno da je Pulska Arena Hospitality grupa sklopila okvirni sporazum za preuzimanje hotela sa četiri zvezdice u Beogradu "88 Rooms", u vlasništvu srpskog biznismena Miodraga Kostića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik