Ljubljanska borza: Krka dobitnik dana, indeks bez promjene

Bez autora
Jun 06 2010

Dan bez promjena na Ljubljanskoj borzi. Slab promet uz pad indeksa od samo četiri boda. Ukupni je promet iznosio tek neštoi više od milijun eura. Najtrgovanije su bile obveznice SOS2E s 420 tisuća eura prometa. Dobitnik dana uvjerljivo je Krka koja je kao druga najtrgovanija s 321 tisućom eura prometa povećala cijenu 1,4 posto i stigla do 67,69 eura. Triglav je bio najlikvidniji među dionicama s 418 tisuća eura prometa i rastom od 0,5 posto, na 19,27 eura. Sjajan promet imalo je i treće najlikvidnije Gorenje no ono je upravo zbog prometa od 308 tisuća eura i pada cijene od 2,2 posto zapravo bilo gubitnik dana. Kakav-takav promet u prvoj kotaciji imao je još jedino Mercator, no on je uz 32 tisuće eura trgovine spustio vrijednost 1,9 posto. Katastrofalan promet bio je najprimjetniji u slučaju Petrola čijim jue dionicama odrađena samo jedna jedina transakcija. Solidnim se rastom može pohvaliti Intereuropa koja je podigla vrijednost 2,2 posto, na 3,73 eura, uz 11.600 eura prometa.

Ljubljanska borza: Krka dobitnik dana, indeks bez promjeneDan bez promjena na Ljubljanskoj borzi. Slab promet uz pad indeksa od samo četiri boda.

Ukupni je promet iznosio tek neštoi više od milijun eura. Najtrgovanije su bile obveznice SOS2E s 420 tisuća eura prometa. Dobitnik dana uvjerljivo je Krka (LJSE:KRKG) koja je kao druga najtrgovanija s 321 tisućom eura prometa povećala cijenu 1,4 posto i stigla do 67,69 eura.

Triglav (LJSE:ZVTG) je bio najlikvidniji među dionicama s 418 tisuća eura prometa i rastom od 0,5 posto, na 19,27 eura. Sjajan promet imalo je i treće najlikvidnije Gorenje (LJSE:GRVG) no ono je upravo zbog prometa od 308 tisuća eura i pada cijene od 2,2 posto zapravo bilo gubitnik dana. Kakav-takav promet u prvoj kotaciji imao je još jedino Mercator (LJSE:MELR), no on je uz 32 tisuće eura trgovine spustio vrijednost 1,9 posto.

Katastrofalan promet bio je najprimjetniji u slučaju Petrola (LJSE:PETG) čijim jue dionicama odrađena samo jedna jedina transakcija. Solidnim se rastom može pohvaliti Intereuropa (LJSE:IEKG) koja je podigla vrijednost 2,2 posto, na 3,73 eura, uz 11.600 eura prometa. Telekom Slovenije (LJSE:TLSG) spustio je cijenu 0,1 posto, na 99,61 eura, uz 18 tisuća eura prometa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik