Ljubljanska borza: Krka glavni krivac za pad indeksa

Bez autora
Oct 26 2010

Drugi dan ovoga tjedna pad na Ljubljanskoj borzi. Ukupni je promet danas dosegao 1,17 milijuna eura, a više od dvije trećine otpalo je na Krku i Triglav. SBI TOP oslabio je 0,55 posto, a od većeg je pada indeks spoasilo Gorenje. Dionice Krke među glavnim su krivcima za takav rasplet obzirom da su oslabile 0,7 posto, na 62,86 eura. Drugi najlikvidniji bio je Triglav s 245 tisuća eura trgovine. Uz Krku, glavni je krivac za korekciju tržišta Petrol koji je srezan 1,2 posto, uz gotovo 45 tisuća eura prometa. Dobitnik dana bilo je Gorenje koje je cijenu povećalo pola postotka, na 13,24 eura, a sjajno je rošla i Pivovarna Laško koja je skočila 2,8 posto, no uz minimalan promet. U standardnoj kotaciji gubitnik dana bio je Aerodrom Ljubljana koji je potonuo 2,8 posto, na 22,70 eura.

Ljubljanska borza: Krka glavni krivac za pad indeksaDrugi dan ovoga tjedna pad na Ljubljanskoj borzi. Ukupni je promet danas dosegao 1,17 milijuna eura, a više od dvije trećine otpalo je na Krku i Triglav.

SBI TOP oslabio je 0,55 posto, a od većeg je pada indeks spoasilo Gorenje (LJSE:GRVG). Dionice Krke (LJSE:KRKG) među glavnim su krivcima za takav rasplet obzirom da su oslabile 0,7 posto, na 62,86 eura. Drugi najlikvidniji bio je Triglav (LJSE:ZVTG) s 245 tisuća eura trgovine. Uz Krku, glavni je krivac za korekciju tržišta Petrol (LJSE:PETG) koji je srezan 1,2 posto, uz gotovo 45 tisuća eura prometa.

Dobitnik dana bilo je Gorenje koje je cijenu povećalo pola postotka, na 13,24 eura, a sjajno je rošla i Pivovarna Laško (LJSE:PILR) koja je skočila 2,8 posto, no uz minimalan promet.

U standardnoj kotaciji gubitnik dana bio je Aerodrom Ljubljana (LJSE:AELG) koji je potonuo 2,8 posto, na 22,70 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik