Ljubljanska borza: Odličan promet, SBI TOP u plusu i peti dan zaredom

Bez autora
Sep 21 2010

Glavni indeks Ljubljanske borze i peti je dan uzastopno povećao vrijednost. Ovoga je puta rast bio slabijeg intenziteta nego jučer, no svejedno je plus iznosio solidnih 0,35 posto. U posljednjem satu trgovine vidjeli smo intenzivniji promet pa je na kraju ostvareno 1,67 milijuna eura vrijedne trgovine. Krka je vratila poziciju najlikvidnijeg izdanja s 400 tisuća eura prometa uz pad cijene od 0,4 posto, na 64,51 euro. Sava je bila druga najtrgovanija s 212 tisuća uz pad cijene od 0,4 posto, na 169,33 eura. Najveći dobitnik među trgovanijim izdanjima bio je jučerašnji gubitnik dana Triglav koji je skokom od 3,6 posto vratio polovinu jučerašnjeg minusa. Među likvidnijima su vrlo dobro prošli Gorenje i Telekom Slovenije koji su vrijednost povećali po 0,8 posto. Među malobrojnim gubitnicima za 0,4 posto spustila se Nova kreditna banka Maribor dok je gubitnik dana bila Intereuropa koja je potonula 2 posto, na 3,5 eura.

Ljubljanska borza: Odličan promet, SBI TOP u plusu i peti dan zaredomGlavni indeks Ljubljanske borze i peti je dan uzastopno povećao vrijednost.

Ovoga je puta rast bio slabijeg intenziteta nego jučer, no svejedno je plus iznosio solidnih 0,35 posto. U posljednjem satu trgovine vidjeli smo intenzivniji promet pa je na kraju ostvareno 1,67 milijuna eura vrijedne trgovine.

Krka (LJSE:KRKG) je vratila poziciju najlikvidnijeg izdanja s 400 tisuća eura prometa uz pad cijene od 0,4 posto, na 64,51 euro. Sava (LJSE:SAVA) je bila druga najtrgovanija s 212 tisuća uz pad cijene od 0,4 posto, na 169,33 eura. Najveći dobitnik među trgovanijim izdanjima bio je jučerašnji gubitnik dana Triglav (LJSE:ZVTG) koji je skokom od 3,6 posto vratio polovinu jučerašnjeg minusa. Među likvidnijima su vrlo dobro prošli Gorenje (LJSE:GRVG) i Telekom Slovenije (LJSE:TLSG) koji su vrijednost povećali po 0,8 posto.

Među malobrojnim gubitnicima za 0,4 posto spustila se Nova kreditna banka Maribor (LJSE:KBMR) dok je gubitnik dana bila Intereuropa (LJSE:IEKG) koja je potonula 2 posto, na 3,5 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik