Ljubljanska borza: Petrol i Mercator zaslužni za rast

Bez autora
Oct 27 2010

Prvi rast ovoga tjedna na Ljubljanskoj borzi. SBI TOP je porastao 0,5 posto, uz solidnih 1,6 milijuna eura prometa. Rastu indeksa najviše su doprinijeli Petrol i Mercator, a najtrgovanija je ponovno bila Krka s 590 tisuća eura uz blagi rast od 0,03 posto, na 62,88 eura. Šest od osam članica prve kotacije bilo je u plusu, a na kraju je poraslo i Gorenje koje je ojačalo 0,6 posto, na 13,31 eura. Druga najtrgovanija dana bila je Luka Koper koja je ostala gotovo nepromijenjene cijene uz sjajnih 265 tisuća eura prometa. Rastu indeksa najviše su pomogli Mercator i Petrol koji su ojačali po 1 posto. Solidnu je izvedbu imao i Telekom Slovenije koji je uz gotovo 79 tisuća eura prometa ojačao 0,8 posto, na 93,64 eura. U prvoj je kotaciji u minusu bila jedino Nova kreditna banka Maribor koja je srezana 0,5 posto, na 10 eura, uz 37 tisuća eura trgtovine.

Ljubljanska borza: Petrol i Mercator zaslužni za rastPrvi rast ovoga tjedna na Ljubljanskoj borzi. SBI TOP je porastao 0,5 posto, uz solidnih 1,6 milijuna eura prometa.

Rastu indeksa najviše su doprinijeli Petrol i Mercator, a najtrgovanija je ponovno bila Krka (LJSE:KRKG) s 590 tisuća eura uz blagi rast od 0,03 posto, na 62,88 eura. Šest od osam članica prve kotacije bilo je u plusu, a na kraju je poraslo i Gorenje (LJSE:GRVG) koje je ojačalo 0,6 posto, na 13,31 eura.

Druga najtrgovanija dana bila je Luka Koper (LJSE:LKPG) koja je ostala gotovo nepromijenjene cijene uz sjajnih 265 tisuća eura prometa. Rastu indeksa najviše su pomogli Mercator (LJSE:MELR) i Petrol (LJSE:PETG) koji su ojačali po 1 posto. Solidnu je izvedbu imao i Telekom Slovenije (LJSE:TLSG) koji je uz gotovo 79 tisuća eura prometa ojačao 0,8 posto, na 93,64 eura.

U prvoj je kotaciji u minusu bila jedino Nova kreditna banka Maribor (LJSE:KBMR) koja je srezana 0,5 posto, na 10 eura, uz 37 tisuća eura trgtovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik