Ljubljanska borza: Sjajan dan za Krku, dionice skakale sve do 72 eura

Bez autora
Mar 30 2010

Prava navala na dionice Krke danas na LJSE. Nakon što je očišćena sva ponuda po cijeni od 70 eura, na kraju dana su investitori nudili 72 eura za dionicu farmaceuta što se nije dogodilo od studenoga prošle godine. Ukupni je promet dionicama Krke iznosio čak 2,4 milijuna eura uz dva svežnja (po 69 eura) u vrijednosti 400 tisuća eura. Krka je i najzaslužnija što je današnji ukupni promet dosegnuo 3,4 milijuna eura, čak tri puta više nego jučer. Bez obzira na sjajan dan Krke, SBI TOP je spušten 0,26 posto, a za to je kriv pad nekolicine likvidnih izdanja. Među gubitncima je najoštrije vrijednost spustila Luka Koper koja je potonula dva posto, na 22,15 eura, uz 58 tisuća eura prometa. Telekom Slovenije također je imao slab dan pa su dionice spuštene 1,5 posto, na 123,16 eura, a isto se može reći i za Petrol čije su se dionice padom od 0,9 posto nastavile udaljavati od 300 eura (uz 191 tisuću eura prometa).

Ljubljanska borza: Sjajan dan za Krku, dionice skakale sve do 72 euraPrava navala na dionice Krke danas na LJSE. Nakon što je očišćena sva ponuda po cijeni od 70 eura, na kraju dana su investitori nudili 72 eura za dionicu farmaceuta što se nije dogodilo od studenoga prošle godine.

Ukupni je promet dionicama Krke (LJSE:KRKG) iznosio čak 2,4 milijuna eura uz dva svežnja (po 69 eura) u vrijednosti 400 tisuća eura. Krka je i najzaslužnija što je današnji ukupni promet dosegnuo 3,4 milijuna eura, čak tri puta više nego jučer. Bez obzira na sjajan dan Krke, SBI TOP je spušten 0,26 posto, a za to je kriv pad nekolicine likvidnih izdanja.

Među gubitncima je najoštrije vrijednost spustila Luka Koper (LJSE:LKPG) koja je potonula dva posto, na 22,15 eura, uz 58 tisuća eura prometa.

Telekom Slovenije (LJSE:TLSG) također je imao slab dan pa su dionice spuštene 1,5 posto, na 123,16 eura, a isto se može reći i za Petrol (LJSE:PETG) čije su se dionice padom od 0,9 posto nastavile udaljavati od 300 eura (uz 191 tisuću eura prometa).

Vrlo snažnu izvedbu, bez obzira na demati razgovora sa Samsugom, imalo je Gorenje (LJSE:GRVG). Njegove su dionice ojačale 0,2 posto uz čak 367 tisuća eura prometa čime je bio drugi najlikvdiniji igrač na tržištu.

Uz Krku, dobitnik dana bila je i Sava (LJSE:SAVA) koja je skočila 4,2 posto, na 207,95 eura. Napokon se oporavila Intereuropa (LJSE:IEKG) koja je skočila 3,5 posto, ali uz mizeran promet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik