Ljubljanska borza: Telekom i Luka Koper predvodili rasprodaju

Bez autora
Jan 10 2011

Loš početak tjedna na Ljubljanskoj burzi je SBI TOP oslabio 0,36 posto. Ukupni je promet iznosio samo 900 tisuća eura, a više od polovine tog iznosa otpalo je na dionice Krke. Krka je ostvarila najveći promet, u visini 538,10 tisuća eura, što je popraćeno padom cijene od 0,83 posto. Petrol je ojačao 0,42 posto, a Gorenje 0,57 posto, dok je Telekom Slovenije ustuknuo 2,18 posto i time bio gubitnik dana i najveći krivac za pad indeksa. Među gubitnicima se danas našao Mercator čija je vrijednost spuštena 0,7 posto dok za titulu gubitnika dana uz Telekom konkurira Luka Koper čija je vrijednost srezana 1,2 posto, na 16 eura.

Ljubljanska borza: Telekom i Luka Koper predvodili rasprodajuLoš početak tjedna na Ljubljanskoj burzi je SBI TOP oslabio 0,36 posto.

Ukupni je promet iznosio samo 900 tisuća eura, a više od polovine tog iznosa otpalo je na dionice Krke (LJSE:KRKG). Krka je ostvarila najveći promet, u visini 538,10 tisuća eura, što je popraćeno padom cijene od 0,83 posto.

Petrol (LJSE:PETG) je ojačao 0,42 posto, a Gorenje (LJSE:GRVG) 0,57 posto, dok je Telekom Slovenije (LJSE:TLSG) ustuknuo 2,18 posto i time bio gubitnik dana i najveći krivac za pad indeksa.

Među gubitnicima se danas našao Mercator (LJSE:MELR) čija je vrijednost spuštena 0,7 posto dok za titulu gubitnika dana uz Telekom konkurira Luka Koper (LJSE:LKPG) čija je vrijednost srezana 1,2 posto, na 16 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik