Na berzi akcije osam preduzeća iz Akcionarskog fonda

Bez autora
Feb 20 2011

Agencija za privatizaciju je objavila da će u trgovanje na Beogradskoj berzi uključiti akcije osam privatizovanih preduzeća iz portfelja Akcionarskog fonda, iz koga se građanima besplatno dele akcije.Na prodaju će biti ponuđeni paketi akcija Vojvodina sporta iz Novog Sada, Dunavprevoza iz Bačke Palanke, Lipe iz Novog Pazara, Neoplante iz Novog Sada, Stolarije iz Titela, Fabrike šećera iz Crvenke, Duvanske industrije iz Čoke i Šajkačke fabrike šećera iz Žablja.

Na berzi akcije osam preduzeća iz Akcionarskog fondaAgencija za privatizaciju je objavila da će u trgovanje na Beogradskoj berzi uključiti akcije osam privatizovanih preduzeća iz portfelja Akcionarskog fonda, iz koga se građanima besplatno dele akcije.

Na prodaju će biti ponuđeni paketi akcija Vojvodina sporta iz Novog Sada, Dunavprevoza iz Bačke Palanke, Lipe iz Novog Pazara, Neoplante iz Novog Sada, Stolarije iz Titela, Fabrike šećera iz Crvenke, Duvanske industrije iz Čoke i Šajkačke fabrike šećera iz Žablja.

Na vlasničke račune građana koji su stekli pravo na besplatne akcije prebačeno je po sedam akcija Akcionarskog fonda pojedinačne vrednosti 550 dinara, ali te akcije još nisu uključene u berzansku trgovinu.

Prodaja akcija Akcionarskog fonda biće moguća, kako navode u Agenciji za privatizaciju, kada se Fond, koji je sada zatvoreno akcionarsko društvo, transformiše u otvoreno društvo, i taj postupak je u toku.

Pravo na besplatne akcije ima 4,8 miliona građana Srbije koji su do sada dobili po 1.700 dinara od prodaje akcija Akcijskog fonda, koji je pripojen Akcionarskom fondu, kao i po pet akcija Naftne industrije Srbije (NIS) i po jednu akciju beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla".

Besplatno će, posle prodaje većinskog paketa akcija Telekoma Srbija, biti podeljene i akcije tog preduzeća, i Elektroprivrede Srbije (EPS), koja još nije transformisana u akcionarsko društvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik