Nove državne obveznice na burzi

Bez autora
Nov 28 2010

U Službeno tržište Zagrebačke burze bit će uvršteno novo izdanje državnih obveznica. Riječ je o sedmogodišnjim obveznicama u iznosu od četiri milijarde kuna. Odluku o njihovu izdavanju donijela je Vlada na prošlotjednoj sjednici. Kamatna stopa na obveznice je nepromjenjiva i iznosi 6,25 posto godišnje, a obveznice dospijevaju 25. studenoga 2017. Od ukupnog iznosa od četiri milijarde kuna veći će se dio, 2,65 milijardi kuna, utrošiti za otplatu trezorskih zapisa koji na naplatu dospijevaju 25. studenog ove godine, a ostatak za financiranje kratkoročnog duga, koji na naplatu dolazi u prosincu. Zajednički agenti i pokrovitelji najnovijeg izdanja državnih obveznica na domaćem tržištu su Erste&Steiermarkische bank, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka.

Nove državne obveznice na burziU Službeno tržište Zagrebačke burze bit će uvršteno novo izdanje državnih obveznica. Riječ je o sedmogodišnjim obveznicama u iznosu od četiri milijarde kuna.

Odluku o njihovu izdavanju donijela je Vlada na prošlotjednoj sjednici. Kamatna stopa na obveznice je nepromjenjiva i iznosi 6,25 posto godišnje, a obveznice dospijevaju 25. studenoga 2017.

Obveznice u iznosu četiri milijarde kuna

Kako je na prošlotjednoj sjednici Vlade izjavio ministar financija Ivan Šuker, od ukupnog iznosa od četiri milijarde kuna veći će se dio, 2,65 milijardi kuna, utrošiti za otplatu trezorskih zapisa koji na naplatu dospijevaju 25. studenog ove godine, a ostatak za financiranje kratkoročnog duga, koji na naplatu dolazi u prosincu.

Zajednički agenti i pokrovitelji najnovijeg izdanja državnih obveznica na domaćem tržištu su Erste&Steiermarkische bank, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik