Novi ulagač u Inu?

Bez autora
Dec 22 2010

Nastavlja se čudna igra dionicama Ine. Nakon što je MOL ponudio 2800 kuna, mirovinski su fondovi u neformalnoj kontraponudi dali 2830 kuna, ali cijenu još netko gura prema gore pa je cijena na burzi dosegnula i 2866 kuna. Njome je zaključeno današnje trgovanje na Zagrebačkoj burzi. Porast je to cijene za 1,26% u odnosu na jučer. No, kako cijena raste, promet pada. Ininim se dionicama danas trgovalo za 40,5 milijuna kuna. To je u proteklih sedam trgovinskih dana najniži promet tim dionicama, ali i njihova najveća cijena u tom razdoblju. Pretpostavlja se da se pojavio novi ulagač na tržištu. Nagađa se da je riječ o stranom ulagaču koji je kupio samo nekoliko tisuća dionica, ali dovoljno da pomrsi račune ne samo MOL-u već i mirovinskim fondovima. U proteklih sedam trgovinskih dana, uključujući i današnji, ukupni promet dionicama Ine iznosio je 845,9 milijuna kuna, a ukupno se trgovalo s 298.835 dionica, što je nešto manje od 3% ukupnog broja Ininih dionica. Tako su fondovi povećali svoje vlasništvo u Ini na 3%, a upravo toliko treba i MOL-u kako bi postao većinski vlasnik.

Novi ulagač u Inu?Nastavlja se čudna igra dionicama Ine. Nakon što je MOL ponudio 2800 kuna, mirovinski su fondovi u neformalnoj kontraponudi dali 2830 kuna, ali cijenu još netko gura prema gore pa je cijena na burzi dosegnula i 2866 kuna.

Njome je zaključeno današnje trgovanje na Zagrebačkoj burzi. Porast je to cijene za 1,26% u odnosu na jučer.

No, kako cijena raste, promet pada. Ininim se dionicama danas trgovalo za 40,5 milijuna kuna. To je u proteklih sedam trgovinskih dana najniži promet tim dionicama, ali i njihova najveća cijena u tom razdoblju.

Pretpostavlja se da se pojavio novi ulagač na tržištu. Nagađa se da je riječ o stranom ulagaču koji je kupio samo nekoliko tisuća dionica, ali dovoljno da pomrsi račune ne samo MOL-u već i mirovinskim fondovima.

U proteklih sedam trgovinskih dana, uključujući i današnji, ukupni promet dionicama Ine iznosio je 845,9 milijuna kuna, a ukupno se trgovalo s 298.835 dionica, što je nešto manje od 3% ukupnog broja Ininih dionica. Tako su fondovi povećali svoje vlasništvo u Ini na 3%, a upravo toliko treba i MOL-u kako bi postao većinski vlasnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik