Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu

Bez autora
May 23 2024

Gorenjska banka danas je svoje četverogodišnje obveznice uvrstila u trgovanje na organiziranom tržištu Ljubljanske burze.

Uvrštenje dužničkih vrijednosnih papira u banku i na burzu smatra se važnim elementom za razvoj banke i tržišta kapitala u Sloveniji.

Dinamično i vrlo likvidno tržište kapitala poboljšava pristup kapitalu tvrtkama i investitorima, što potiče nove investicije, inovacije i otvaranje novih radnih mjesta, popratio je uvrštenje obveznica na burzu predsjednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak u priopćenju za javnost. Kako je dodao, to je potvrda razvojne orijentacije Gorenjske banke i njezine predanosti održivom razvoju.

Predsjednik Ljubljanske burze Aleš Ipavec ocijenio je da je riječ o važnom koraku koji naglašava povjerenje u stabilnost i rast slovenskog tržišta kapitala. "Nastavlja se trend širenja ponude vrijednosnih papira na domaćoj burzi, a time i mogućnosti ulaganja naših investitora", dodao je.

Gorenjska banka je 22. studenog prošle godine dovršila izdanje obveznica vrijednih 72,6 milijuna eura radi ispunjavanja regulatornih zahtjeva (MREL). Obveznice dospijevaju 22. studenog 2027., ali mogu biti pozvane ranije u posljednjoj godini dospijeća. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 9,25 posto godišnje na glavnicu.

“Banka je izdanjem premašila potrebni iznos kapitala i kvalificiranih obveza na dan 1. siječnja 2024. godine. Povjerenje banci ukazao je široki krug dobro educiranih ulagatelja u zemlji i inozemstvu, uključujući banke, osiguravajuća društva, fond menadžere i druge financijske institucije", ističu iz banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik