Odluka o jednoj berzi

Bez autora
Aug 11 2010

Akcionari Montenegroberze i Nex Montenegro berze usvojili su danas odluku o spajanju kao i sve ostale koje je bilo neophodno donijeti u skladu sa pozitivnim propisima. Sve odluke su usvojene u izutetno profesionalnoj atmosferi i jednoglasno. Ovim su stvoreni preduslovi za okončanje projekta integracije crnogorskog tržišta kapitala. Motiv svih akcionara postojeće dvije berze je jedinstvena berza koja ima za cilj sigurno, transparentno i likvidno tržište kapitala. Ovaj čin predstavlja pozitivan signal i omogućava svim investitorima mnogo jednostavnije praćenje kretanja na tržištu kao i veću mogućnost za efikasnije tehničke analize. Formiranjem jedinstvene berze stvaraju se povoljni uslovi za nesmetano uključivanje u tokove integracije budućeg regionalnog tržišta kapitala zbog čega je realno očekivati intenzivnije prisustvo stranih investitora na domaćem...

Odluka o jednoj berziAkcionari Montenegroberze i Nex Montenegro berze usvojili su danas odluku o spajanju kao i sve ostale koje je, kako je saopšteno, bilo neophodno donijeti u skladu sa pozitivnim propisima, prenosi Mina business.

"Sve odluke su usvojene u izutetno profesionalnoj atmosferi i jednoglasno. Ovim su stvoreni preduslovi za okončanje projekta integracije crnogorskog tržišta kapitala", navedeno je u zajedničkom saopštenju berzi.

Motiv svih akcionara postojeće dvije berze je, kako se dodaje, jedinstvena berza koja ima za cilj sigurno, transparentno i likvidno tržište kapitala.

"Ovaj čin predstavlja pozitivan signal i omogućava svim investitorima mnogo jednostavnije praćenje kretanja na tržištu kao i veću mogućnost za efikasnije tehničke analize", ocijenili su predstavnici berzi.

Formiranjem jedinstvene berze, kako su dodali, stvaraju se povoljni uslovi za nesmetano uključivanje u tokove integracije budućeg regionalnog tržišta kapitala zbog čega je realno očekivati intenzivnije prisustvo stranih investitora na domaćem.

"Ovlašćenim učesnicima na tržištu kapitala, proces integracije donosi kvalitetnije informisanje, bitno smanjene troškove, jedan sistem trgovanja, tarifu i indeks, što predstavlja dobre uslove za podizanje nivoa operativne efikasnosti", naveli su iz berzi.

Skupštini akcionara Nex-a prisustvovalo je oko 99,8 odsto akcionara, a Montenegroberze 95,9 odsto akcionara preko ovlašćenih punomoćnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik