Općina Tešanj - Prva emitirala municipalne obveznice u FBiH

Bez autora
Feb 06 2011

Općina Tešanj je prva općina u Federaciji BiH koja se odlučila za emisiju municipalnih obveznica javnom ponudom putem Sarajevske berze vrijednosnih papira. Početkom godine Općina je potpisala ugovor sa agentom emisije - brokerskom kućom SEE Investment Solutions iz Sarajeva, koja je zadužena za cjelokupnu tehničku realizaciju ove emisije vrednosnih papira. Sredstva prikupljena na ovaj način biće investirana za uređenje poslovne zone Glinište u Jelahu. Vrijednost emisije je 500.000 KM. Prva emsija općinskih obveznica omogućena je Zakonom o Izmjenama i dopunama Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u FBIH.

Općina Tešanj - Prva emitirala municipalne obveznice u FBiHOpćina Tešanj je prva općina u Federaciji BiH koja se odlučila za emisiju municipalnih obveznica javnom ponudom putem Sarajevske berze vrijednosnih papira.

Početkom godine Općina je potpisala ugovor sa agentom emisije - brokerskom kućom SEE Investment Solutions iz Sarajeva, koja je zadužena za cjelokupnu tehničku realizaciju ove emisije vrednosnih papira. Sredstva prikupljena na ovaj način biće investirana za uređenje poslovne zone Glinište u Jelahu. Vrijednost emisije je 500.000 KM.

Prva emsija općinskih obveznica omogućena je Zakonom o Izmjenama i dopunama Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u FBIH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik