Prodaja NLB-a: Dionice uskoro na Londonskoj burzi

Bez autora
Oct 09 2018

Nova ljubljanska banka objavila je u ponedjeljak publikaciju o registracionom dokumentu koji se odnosi na njenu potencijalnu namjeru da kotira na Ljubljanskoj i Londonskoj burzi, čime i faktički počinje postupak prodaje banke. Najava objavljivanja registracijskog dokumenta dostavljena je Info Storageu, službeno imenovanom mehanizmu za centralno skladištenje reguliranih informacija u Sloveniji, navela je NLB u objavi na sajtu Ljubljanske borze. NLB potencijalno namjerava podnijeti zahtjev za trgovanje dionicama na Prime-market pod-segmentu slovenske berze, kao i za prijem u trgovinu na glavnom tržištu Londonske burze za vrijednosne papire.

Prodaja NLB-a: Dionice uskoro na Londonskoj burziNova ljubljanska banka (NLB) objavila je u ponedjeljak publikaciju o registracionom dokumentu koji se odnosi na njenu potencijalnu namjeru da kotira na Ljubljanskoj i Londonskoj burzi, čime i faktički počinje postupak prodaje banke.

Najava objavljivanja registracijskog dokumenta dostavljena je Info Storageu, službeno imenovanom mehanizmu za centralno skladištenje reguliranih informacija u Sloveniji, navela je NLB u objavi na sajtu Ljubljanske borze.

NLB potencijalno namjerava podnijeti zahtjev za trgovanje dionicama na Prime-market pod-segmentu slovenske berze, kao i za prijem u trgovinu na glavnom tržištu Londonske burze za vrijednosne papire. To bi, kako navode, mediji, trebalo da se dogodi sljedećega tjedna.

"Radujemo se prilici i prednosti kompanije koja kotira na tržištu, pozdravljamo naše nove dioničare i unaprijed zahvaljujemo na povjerenju u NLB Grupu i naš tim", rekao je Blaž Brodnjak, predsjednik Upravnog odbora NLB-a.

Slovenija mora do kraja godine prodati najmanje 50% plus jednu dionicu banke. Prodaja će se vršiti metodom javne ponude dionica (IPO).

Objava registracijskega dokumenta je, kako navode slovenski mediji, povezana sa novim pravilima Londonske berze, a njena je namjena da osigura jednakovrijednu obaviještenost neslužbenih ili neovisnih prodavaca, koji će u vezi sa financijskim savjetnikom Deutsche bank i drugim bankama koje sudeluju u privatizaciji, tržiti dionice Nove ljubljanske banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik