Produktna berza: Pšenica novog roda u žiži interesovanja

Bez autora
Jul 04 2011

Na “Produktnoj berzi” u Novom Sadu u periodu od 27. juna do 1. jula 2011. godine ostvaren je količinski promet od 2.730 tona, koji je za 2,5 posto manji u odnosu na prethodnu nedelju. Istovremeno vrednost prometa iznosila je 58,19 miliona dinara, što u odnosu na prethodnu nedelju predstvalja pad od 2,65 posto. Pšenica novog roda u žiži je interesovanja, pa je ponderisana nedeljna cena iznosila je 17,60 dinara za kilogram i viša je za deset posto u odnosu na prošli petak. Ukupno istrgovana količina iznosila je 875 tona. Prošogodišnji rod pšenice zadržao je svoj relativno visok cenovni nivo od dinara za kilogram. Kukuruz dominira u strukturi ukupnog prometa na “Produktnoj berzi”. U okviru istrgovanih 1.350 tona, postignuta je prosečna cena od 20,11 dinara za kilogram. U strukturi ukupnog prometa, participirala je još samo sojina sačma. Registrovana cena od 33,00 dinara za kilogram.

Produktna berza: Pšenica novog roda u žiži interesovanjaNa “Produktnoj berzi” u Novom Sadu u periodu od 27. juna do 1. jula 2011. godine ostvaren je količinski promet od 2.730 tona, koji je za 2,5 posto manji u odnosu na prethodnu nedelju.

Istovremeno vrednost prometa iznosila je 58,19 miliona dinara, što u odnosu na prethodnu nedelju predstvalja pad od 2,65 posto.

Pšenica novog roda u žiži je interesovanja, pa je ponderisana nedeljna cena iznosila je 17,60 dinara za kilogram i viša je za deset posto u odnosu na prošli petak. Ukupno istrgovana količina iznosila je 875 tona. Prošogodišnji rod pšenice zadržao je svoj relativno visok cenovni nivo od dinara za kilogram.

Kukuruz dominira u strukturi ukupnog prometa na “Produktnoj berzi”. U okviru istrgovanih 1.350 tona, postignuta je prosečna cena od 20,11 dinara za kilogram.

U strukturi ukupnog prometa, participirala je još samo sojina sačma. Registrovana cena od 33,00 dinara za kilogram.

U petak, 1. jula 2011. godine, vrednost PRODEX-a od 210,90 indeksnih poena, značajno je niža u odnosu na podatak od prošlog petka. Od ove nedelje u analizi vrednosne korpe ovog pokazatelja ravnopravno participira i pšenica novog roda, pa se i pomenuta indeksna vrednost ne može stavljati u kontekst pršolonedeljnog podatka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik