Prve municipalne obveznice u Federaciji BiH: Uplata i upis počinju 11. aprila

Bez autora
Apr 10 2011

Upis i uplata prvih municipalnih obveznica u Federaciji BiH počinje u ponedjeljak, 11. aprila. Obveznice su ponuđene za upis u javnoj ponudi putem Sarajevske berze - burze vrijednosnih papira. Emitira se 5.000 obveznica nominalne vrijednosti 100 KM po jednoj obveznici. Rok dospijeća ovih obveznica je tri godine, a nosit će godišnji prinos od 6 posto. Upis i uplata traju do 20. aprila, a privremeni simbol za ove obveznice na SASE koji će se koristiti tokom emisije je TSNJPO1. Agent emisije municipalnih obveznica je SEE Investment Solutions, brokerska kuća iz Sarajeva, a emitent je Općina Tešanj. Sredstva prikupljena na ovaj način bit će investirana za uređenje poslovne zone Glinište u Jelahu.

Prve municipalne obveznice u Federaciji BiH: Uplata i upis počinju 11. aprilaUpis i uplata prvih municipalnih obveznica u Federaciji BiH počinje u ponedjeljak, 11. aprila.

Obveznice su ponuđene za upis u javnoj ponudi putem Sarajevske berze - burze vrijednosnih papira. Emitira se 5.000 obveznica nominalne vrijednosti 100 KM po jednoj obveznici. Rok dospijeća ovih obveznica je tri godine, a nosit će godišnji prinos od 6 posto. Upis i uplata traju do 20. aprila, a privremeni simbol za ove obveznice na SASE koji će se koristiti tokom emisije je TSNJPO1.

Agent emisije municipalnih obveznica je SEE Investment Solutions, brokerska kuća iz Sarajeva, a emitent je Općina Tešanj. Kako su najavili iz ove općine, sredstva prikupljena na ovaj način bit će investirana za uređenje poslovne zone Glinište u Jelahu.

- Finansiranje emisijom obveznica je široko rasprostranjen i prihvaćen princip širom svijeta, a naša očekivanja su da će, nakon Tešnja, i druge općine u Federaciji BiH uvidjeti prednosti ovog načina finansiranja svog razvoja, kazao nam je izvršni direktor SASE Almir Mirica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik