Saga o Gejmstopu se ipak završava slavno: Netfliks sada snima film

Bez autora
Feb 10 2021

Filmski i televizijski gigant, kompanija Netfliks, pregovara o snimanju filma čija bi glavna tema bila događanja od pre nedelju dana, kada su korisnici društvene mreže Redit povećali cenu akcija "Gejmstopa" i tako ojadili neke velike hedž fondove.

Prema nekim pretpostavkama, glavni lik bi tumačio Noah Centineo, a u toku su pregovori za producenta i scenaristu, među kojima se pominje i Mark Boal, piše Biznis Insajder.

Ovaj film trebalo bi da istraži moć koju su društvene mreže dale okupljenim pojedincima, takozvanim malim ili običnim ljudima, da izazovu finansijsku i političku elitu, rekli su izvori.

Uz GameStop sagu navodi se da će film istraživati i kako su društveni mediji korišćeni za širenje tvrdnji o prevarama birača tokom predsedničkih izbora 2020. godine, što je na kraju kulminiralo upadom pristalica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u Kapitol 6. januara.

Inače, Netfliks nije jedina kompanija koja preduzima korake kako bi GameStop sagu iznela na veliki ekran.

Tako je, na primer, filmski studio MGM otkupio prava na knjigu Bena Mezrika "Asocijalna mreža", čiji rad uključuje inspiraciju za hit film iz 2010. o osnivanju Fejsbuka "Društvena mreža".

Podsetimo, armija običnih ljudi, korisnika Redita okupljenih u grupu Vol Strit Bets, počela je da licitira na Volstritu kako bi primorala trgovce koji se bave takozvanim "šortovanjem" akcija da zatvore svoje pozicije uz velike gubitke. To je akcije GejmStopa od 18 dolara za nekoliko dana podiglo do maksimuma od 483 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik