SASE zakazao dvije vanredne aukcije

Bez autora
Dec 19 2010

Sarajevska berza (SASE) je na zahtjev brokerske kuće "Auctor BH" d.o.o. Mostar zakazala vanrednu aukciju za 21. decembra. Predmet prodaje je 4.109 dionica emitenta „Interšped“ d.d. Sarajevo (simbol: ISPSRK2) koje su u vlasništvu ZIF “Herbos fond “ d.d. Mostar. Cijena ponuđenih dionica iznosi 33 KM po dionici. Metoda prodaje za ovu aukciju je metoda 1. Unos naloga za vanrednu aukciju moguć je od 20. decembra, a simbol vanredne aukcije je ISPSRK2A. Istovremeno, na zahtjev brokerske kuće "AW Broker" d.o.o. Sarajevo, SASE je zakazao vanrednu aukciju za 24. decembra. Predmet prodaje je 512.299 dionica emitenta „Energoinvest TAT“ d.d. Sarajevo (simbol: ETATRK1) koje su u vlasništvu Aktiva Holdings B.V, Amsterdam, Holandija. Cijena ponuđenih dionica iznosi 1,75 KM po dionici. Metoda prodaje za ovu aukciju je metoda 2. Unos naloga za vanrednu aukciju moguć je od 20. decembra, a simbol vanredne aukcije je ETATRK1A.

SASE zakazao dvije vanredne aukcijeSarajevska berza (SASE) je na zahtjev brokerske kuće "Auctor BH" d.o.o. Mostar zakazala vanrednu aukciju za 21. decembra.

Predmet prodaje je 4.109 dionica emitenta „Interšped“ d.d. Sarajevo (simbol: ISPSRK2) koje su u vlasništvu ZIF “Herbos fond “ d.d. Mostar.

Cijena ponuđenih dionica iznosi 33 KM po dionici.

Metoda prodaje za ovu aukciju je metoda 1. Unos naloga za vanrednu aukciju moguć je od 20. decembra, a simbol vanredne aukcije je ISPSRK2A.

Istovremeno, na zahtjev brokerske kuće "AW Broker" d.o.o. Sarajevo, SASE je zakazao vanrednu aukciju za 24. decembra.

Predmet prodaje je 512.299 dionica emitenta „Energoinvest TAT“ d.d. Sarajevo (simbol: ETATRK1) koje su u vlasništvu Aktiva Holdings B.V, Amsterdam, Holandija.

Cijena ponuđenih dionica iznosi 1,75 KM po dionici. Metoda prodaje za ovu aukciju je metoda 2.

Unos naloga za vanrednu aukciju moguć je od 20. decembra, a simbol vanredne aukcije je ETATRK1A, saopćio je SASE.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik