Sporazum o saradnji berzi

Bez autora
Dec 21 2010

U Luksemburgu je danas potpisan Protokol o saradnji Luksemburga, Srbije i Crne Gore na transferu znanja i sistema luksemburške berze Belex Fix berzi u Podgorici. Protokolom se proširuje uspješna saradnja Beogradske i Luskemburške berze na berzu Crne Gore, a Beogradska berza će luksemburški sistem Belex Fix, koji se uspješno primjenjuje u Srbiji, uspostaviti u Podgorici i za primjenu obučiti tamošnju berzu. Protokol o saradnji, u ime vlada tri zemlje, potpisali su šefovi diplomatija Luksemburga, Srbije i Crne Gore, Žan Aselborn, Vuk Jeremić i Milan Roćen. Transfer znanja i tehnologije predstavlja novu, višu fazu uspješne saradnje Beogradske i Luksemburske berze. Projekat finansira vlada Luksemburga sa više od 300.000 eura. Za Srbiju veoma je važno i povoljno to što Beogradska berza, uz podršku Luksemburga, može da prenese tehnologiju berzi Crne Gore, čime će i podgoričko tržište dostići nivo poslovanja kakav sada ima beogradsko. To veoma doprinosi integraciji i na pravi način regionalnoj saradnji.

Sporazum o saradnji berziU Luksemburgu je danas potpisan Protokol o saradnji Luksemburga, Srbije i Crne Gore na transferu znanja i sistema luksemburške berze Belex Fix berzi u Podgorici.

Protokolom se proširuje uspješna saradnja Beogradske i Luskemburške berze na berzu Crne Gore, a Beogradska berza će luksemburški sistem Belex Fix, koji se uspješno primjenjuje u Srbiji, uspostaviti u Podgorici i za primjenu obučiti tamošnju berzu.

Protokol o saradnji, u ime vlada tri zemlje, potpisali su šefovi diplomatija Luksemburga, Srbije i Crne Gore, Žan Aselborn, Vuk Jeremić i Milan Roćen.

Ocijenjeno je da transfer znanja i tehnologije predstavlja novu, višu fazu uspješne saradnje Beogradske i Luksemburske berze. Projekat finansira vlada Luksemburga sa više od 300.000 eura.

Srpski ministar Jeremić je izjavio da je za Srbiju veoma važno i povoljno to što Beogradska berza, uz podršku Luksemburga, može da prenese tehnologiju berzi Crne Gore, "čime će i podgoričko tržište dostići nivo poslovanja kakav sada ima beogradsko".

Jeremić je istakao da to veoma doprinosi integraciji i na pravinačin regionalnoj saradnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik