Švedski “Ist Kapital” kupuje akcije “Sojaproteina"

Bez autora
Nov 04 2010

Švedski investicioni fond “Ist Kapital” bio je najveći kupac akcija bečejskog “Sojaproteina” u proteklih desetak dana kada je ova hartija zabeležila nagli skok vrednosti, ojačavši oko dvadeset odsto. U samo jednoj transakciji, “Ist kapital” je kupio 20.000 akcija po oko 780 dinara po deonici. Akcije je prodavao investicioni fond austrijske “Erste banke”, kažu u brokerskoj kući “Sinteza Invest Grupa”. Ovom kupovinom “Ist kapital” je postao jedanaesti najveći akcionar bečejske kompanije sa vlasničkim udelom od 0,77 procenata. “Sojaprotein” je jedna od retkih likvidnih akcija na Beogradskoj berzi koju ovaj fond nije kupovao u prvim godinama dolaska na domaće tržište kapitala. Akcije ove kompanije juče su bile najprometnije hartija na berzi sa prometom od 20 miliona dinara i cenom od 799 dinara po akciji. “Ist kapital” jedan je jedan od najvećih stranih investicionih fondova na domaćoj berzi. Kupovao je uglavnom najlikvidnije akcije, među kojima najviše akcije “AIK banke” i “Energoprojekt Holdinga”.

Švedski “Ist Kapital” kupuje akcije “Sojaproteina"Švedski investicioni fond “Ist Kapital” bio je najveći kupac akcija bečejskog “Sojaproteina” u proteklih desetak dana kada je ova hartija zabeležila nagli skok vrednosti, ojačavši oko dvadeset odsto.

U samo jednoj transakciji, “Ist kapital” je kupio 20.000 akcija po oko 780 dinara po deonici. Akcije je prodavao investicioni fond austrijske “Erste banke”, kažu u brokerskoj kući “Sinteza Invest Grupa”.

Ovom kupovinom “Ist kapital” je postao jedanaesti najveći akcionar bečejske kompanije sa vlasničkim udelom od 0,77 procenata.

“Sojaprotein” je jedna od retkih likvidnih akcija na Beogradskoj berzi koju ovaj fond nije kupovao u prvim godinama dolaska na domaće tržište kapitala. Akcije ove kompanije juče su bile najprometnije hartija na berzi sa prometom od 20 miliona dinara i cenom od 799 dinara po akciji.

“Ist kapital” jedan je jedan od najvećih stranih investicionih fondova na domaćoj berzi. Kupovao je uglavnom najlikvidnije akcije, među kojima najviše akcije “AIK banke” i “Energoprojekt Holdinga”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik