Tigru preti prelazak sa listinga A na B listing Berze

Bez autora
Nov 08 2010

Komisija za listing i kotaciju Beogradske berze dala je pirotskom Tigru rok od mesec dana da obezbedi ispunjenost kriterijuma tržišne likvidnosti za akcije primljene na listing A - Prajm market. Rok od mesec dana teče od danas, objavilo je srpsko tržište kapitala. U slučaju da Tigar ne obezbedi nivo tržišne likvidnosti akcija, Komisija za listing će vlasničke hartije te kompanije uputiti na listing B - Standard market. Berza je obrazložila da je tokom redovnog periodičnog sagledavanja ispunjenosti uslova za listing hartija od vrednosti konstatovano da nivo tržišne likvidnosti Tigrovih akcija nije u skladu sa zahtevanim Pravilnikom Berze. Pravilnikom je takođe predviđeno da Komisija u takvim slučajevima izdavaocu hartije od vrednosti može da odredi naknadni primereni rok da obezbedi ispunjenosti uslova za listing.

Tigru preti prelazak sa listinga A na B listing BerzeKomisija za listing i kotaciju Beogradske berze dala je pirotskom Tigru [TIGR] rok od mesec dana da obezbedi ispunjenost kriterijuma tržišne likvidnosti za akcije primljene na listing A - Prajm market.

Rok od mesec dana teče od danas, objavilo je srpsko tržište kapitala. U slučaju da Tigar ne obezbedi nivo tržišne likvidnosti akcija, Komisija za listing će vlasničke hartije te kompanije uputiti na listing B - Standard market.

Berza je obrazložila da je tokom redovnog periodičnog sagledavanja ispunjenosti uslova za listing hartija od vrednosti konstatovano da nivo tržišne likvidnosti Tigrovih akcija nije u skladu sa zahtevanim Pravilnikom Berze.

Pravilnikom je takođe predviđeno da Komisija u takvim slučajevima izdavaocu hartije od vrednosti može da odredi naknadni primereni rok da obezbedi ispunjenosti uslova za listing.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik