U BIRS ušli Krajinapetrol i Fratello

Bez autora
May 24 2010

U sastav berzanskog indeksa RS (BIRS) uvrštene su akcije banjalučkih preduzeća "Krajinapetrol" i "Fratello Trade", umjesto akcija firmi "Mira" Prijedor i "Vitaminka" Banjaluka, koje više ne ispunjavaju potrebne kriterijume. Radi se o redovnoj reviziji berzanskih indeksa, koju je obavila Komisija za formiranje i reviziju berzanskih indeksa Banjalučke berze u skladu s metodologijama za formiranje, računanje i reviziju indeksa. Sastavi indeksa investicionih fondova RS (FIRS) i preduzeća iz sistema "Elektroprivrede RS" (ERS10) ostali su nepromijenjeni.

U BIRS ušli Krajinapetrol i FratelloU sastav berzanskog indeksa RS (BIRS) uvrštene su akcije banjalučkih preduzeća "Krajinapetrol" i "Fratello Trade", umjesto akcija firmi "Mira" Prijedor i "Vitaminka" Banjaluka, koje više ne ispunjavaju potrebne kriterijume, objavila je juče Banjalučka berza.

Radi se o redovnoj reviziji berzanskih indeksa, koju je obavila Komisija za formiranje i reviziju berzanskih indeksa Banjalučke berze u skladu s metodologijama za formiranje, računanje i reviziju indeksa.

Sastavi indeksa investicionih fondova RS (FIRS) i preduzeća iz sistema "Elektroprivrede RS" (ERS10) ostali su nepromijenjeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik