Zakazana aukcija za 30 mil. KM trezorskih zapisa RS

Bez autora
May 04 2011

Aukcija prve emisije trezorskih zapisa Republike Srpske u iznosu od 30 miliona KM održaće se 11. maja ove godine na Banjalučkoj berzi. RS emituje trezorske zapise radi finansiranja privremenog budžetskog deficita proizašlog iz gotovinskog toka. Stvarni iznos emisije biće poznat nakon zaključivanja aukcije po jedinstvenoj ravnotežnoj cijeni na berzi. U cilju razvoja finansijskog tržišta Republike Srpske kao i potrebe za prevazilaženjem kratkoročne neusklađenosti između prihoda i rashoda u budžetu Republike Srpske, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa. Kupci trezorskih zapisa, sa kojima je zaključena transakcija, dužni su da izvrše uplatu novčanih sredstava na račun Ministarstva finansija RS otvoren kod NLB Razvojne banke broj: 562-099-80970167-12, najkasnije do 10:00 časova, 12. maja 2011. godine.

Zakazana aukcija za 30 mil. KM trezorskih zapisa RSAukcija prve emisije trezorskih zapisa Republike Srpske u iznosu od 30 miliona KM održaće se 11. maja ove godine na Banjalučkoj berzi.

RS emituje trezorske zapise radi finansiranja privremenog budžetskog deficita proizašlog iz gotovinskog toka.

Stvarni iznos emisije biće poznat nakon zaključivanja aukcije po jedinstvenoj ravnotežnoj cijeni na berzi.

„U cilju razvoja finansijskog tržišta Republike Srpske kao i potrebe za prevazilaženjem kratkoročne neusklađenosti između prihoda i rashoda u budžetu Republike Srpske, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa“, navodi se u Rješenju o emisiji koje potpisuje ministar finansija Zoran Tegeltija. (Rjesenje o emisiji trezorskih zapisa_1_lat).

Procedura

Kupci trezorskih zapisa, sa kojima je zaključena transakcija, dužni su da izvrše uplatu novčanih sredstava na račun Ministarstva finansija RS otvoren kod NLB Razvojne banke broj: 562-099-80970167-12, najkasnije do 10:00 časova, 12. maja 2011. godine.

Ministarstvo finansija RS će nakon što kupci izvrše uplatu sredstava uputiti zahtjev Centralnom registru da izvrši registraciju hartija od vrijednosti. Registracija će biti obavljena najkasnije do 16:00 časova, 12. maja 2011. godine.

Nakon što izvrši registraciju Centralni registar će o tome obavijestiti Banjalučku berzu, a ista će uvrstiti trezorske zapise na berzansko tržište. Ukoliko se ukaže potreba, Ministarstvo finansija RS može da objavi javni poziv za prijevremeni otkup trezorskih zapisa. Odluku o prijevremenom otkupu donosi ministar finansija, a javni poziv za prijevremeni otkup objavljuje se na internet-stranici Ministarstva i internet-stranici Banjalučke berze pet radnih dana prije otkupa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik