Beogradski ekonomski forum 4. i 5. oktobara u Beogradu

Bez autora
Oct 04 2021

Beogradski ekonomski forum, 21. po redu, ove godine biće održan 4. i 5. oktobra u Beogradu, najavili su organizatori.

Forum se održava u partnerstvu sa kompanijom Visa, a pod pokroviteljstvom Saveta stranih investitora, predstavlja važan skup za region i svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma baveći se aktuelnim temama vezanim za Srbiju, sa posebnim akcenatom na privredni rast i razvoj, kao i pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

U saopštenju organizatora navodi se da Srbija, kao deo regiona, predstavlja značajan faktor saradnje i interakcije sa susednim državama, s čim u vezi će, kako kažu, Forum i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, kao i važne predstavnike međunarodne zajednice.

Među govornicima koji će se obratiti na konferenciji su ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, zatim, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministar bez portfelja Nenad Popović, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčk, potpredsednik Vlade Severne Makedonije za evropske integracije Nikola Dimitrov, ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska, ministar spoljnih poslova Malte Evarist Bartolo.

Među govornicima biće i direktor Centra Atlantskog saveta za Evropu Ben Hadad, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević.

Među ambasadorima govornicima, na Forumu će govoriti ambasador delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Đofre, ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmit, ambasador Velike Britanije u Srbiji Šin Meklaud, ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo.

Govoriće i predsednica Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić, gospodin Sander van Rutsilar ispred kompanije Turk Stream; Alesandro Bragonci, šef regionalne kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan...

Za više informacija o Forumu, učesnicama i satnici nalazi se na sajtu www.economicsummit.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik