IX Forum socijalnih inovacija 15. juna u Beogradu

Bez autora
Jun 15 2022

Najveći događaj posvećen socijalnom preduzetništvu i održivosti civilnog društva u Srbiji i regionu održava se po deveti put 15. juna u Beogradu, a svi zainteresovani za učešće potrebno je da se registruju do 10. juna.

Forum socijalnih inovacija je međunarodna konferencija posvećena podsticanju inovativnih i održivih rešenja za društvene izazove.

Održava se 15. juna u Prostoru Miljenko Dereta u Beogradu i nudi uvid u trendove i najnovija dešavanja vezana za socijalno preduzetništvo, društveni uticaj, održivost civilnog sektora, impakt investicije, međusektorska partnerstva i druge mehanizme podrške socijalnim preduzećima u Srbiji i regionu Centralno-istočne Evrope.   

Učešće na događaju je besplatno, a svi zainteresovani treba da se registruju do 10. juna popunjavanjem onlajn formulara na OVOM linku!

Ovogodišnji Forum Socijalnih Inovacija zamišljen je kao platforma za diskusiju o Evropskom akcionom planu za socijalnu ekonomiju, Evropskom Green Deal-u i nedavno usvojenom Zakonu o socijalnom preduzetništvu, kao i njihovom značaju za regionalne aktere, a posebno za socijalna preduzeća.

Konferencija je osnovana 2014. godine, u sklopu širih napora Smart Kolektiva da promoviše socijalno preduzetništvo kao sredstvo za društvene i ekonomske promene.

„Ostavljajući polako pandemiju za sobom, želimo da ujedinimo ideje i energiju socijalnih preduzeća, investitora i državnih inicijativa i stvorimo prostor za još veći uticaj i dalji razvoj lokalnog i regionalnog ekosistema za socijalno preduzetništvo“, poručili su iz ove organizacije.

Forum je do sada posetilo više od 800 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora, a učestvovalo je više od 150 govornika iz 16 zemalja.

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart Kolektiv uz podršku Američke ambasade, Fondacije za otvoreno društvo, Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. Prijatelji konferencije su Erste Bank Sparkasse, Elixir Fondacija i Coca-Cola HBC Srbija. 

Više informacija možete pronaći na sledećem linku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik