Sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva od 27. do 29. januara

Bez autora
Jan 27 2022

Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agrobelgrade, treći po redu, ove godine biće održan na Beogradskom sajmu od 27. do 29. januara.

Kako su najavili organizatori sajma, izložbeni prostor zauzima 30.000 metara kvadratnih, a novitete i znanje prikazaće više od 500 izlagača iz Srbije i sveta. Novina na ovogodišnjem izdanju Agrobelgrade sajma je predstvaljanje Albanije i Severna Makedonije, kao i Republike Srpske.

Među izlagačima su i brojne kompanije iz Italije, Španije, Holandije, Švajcarske, Nemačke i drugih zemalja, a osim stranih gostiju biće i veliki broj domaćih kompanija. Na sajmu će se nalaziti i štand Uprave za agrarna plaćanja gde će posetioci moći da se informišu o aktuelnim podsticajima.

Tokom tri dana manifestacije organizuju se i stručne konferencije i sastanci na kojima će se između ostalog razgovarati o standardima u proizvodnji voća i povrća, budućnosti proizvodnje bobičastog voća, transportu voća i povrća u rashladnim kontejnerima, revolving fondovima za finansiranje, preciznom navodnjavanju, modernizaciji srpskog vinarstva, proizvodnji i preradi lekovitog i aromatičnog bilja u Srbiji.

Tokom sajma organizuju se sastanci stranih i domaćih kupaca sa proizvođačima voća i povrća u svežem, zamrznutom i obrađenom stanju.

U hali 3 biće prikazana i najmodernija tehnička dostignuća, gde se mogu videti vodeći svetski brendovi traktora i priključne mehanizacije, zalivni i protivgradni sistemi, dronovi i druga savremena oprema. Cena karte je 300 dinara, a radno vreme do 10 do 17 časova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik