Sarajevo Innovation Summit

Bez autora
Dec 01 2022

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Ekonomski institut Sarajevo u saradnji sa Misijom USAID-a u Bosni i Hercegovini organizuju peti Sarajevo Innovation Summit, koji će biti održan 1. decembra u Vijećnici.

U fokusu ovogodišnjeg Sarajevo Innovation Summita je najaktuelnija tema današnjice - energetska i klimatska kriza.

- Danas živimo u vremenu tzv. triple C krize - one uzrokovane Covid-19 klimatskim promjenama (climate change) i konfliktom (conflict), što čini proces donošenja odluka i kreiranja politika u svim područjima veoma izazovnim. Ovogodišnji Summit nastoji ponuditi održiva razvojna rješenja za neke od najvećih izazova današnjice kada su energija i klimatske promjene u pitanju, saopćeno je iz EFSA.

Summit će otvoriti dekanesa Ekonomskog fakulteta Jasmina Selimović i direktorica Misije za međunarodni razvoj pri USAID-u u BiH Courtney Chubb.

Sarajevo Innovation Summit je najveći regionalni događaj o inovacijama u ovom dijelu Evrope, koji već petu godinu okuplja stručnjake, predstavnike poslovne zajednice, donosioce politika i entuzijaste koji dijele zajednički motiv - a to je kako inovacijama unaprijediti i kreirati bolje društvo. Svake godine okuplja više od 300 učesnika iz cijelog svijeta, a predavači su svjetski eksperti iz oblasti inovacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik