EWPN regionalna konferencija u Sarajevu

Bez autora
May 13 2024

Ovogodišnja regionalna Evropska mreža žena iz industrije plaćanja (EWPN) održaće se 13. maja u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, sa temom “Regulatori, banke i fintech kompanije pomeraju granice inovacija ZAJEDNO”.

Posetioci će, u prestižnoj zgradi Gradske Vijećnice, imati jedinstvenu priliku da saznaju iskustva vodećih stručnjaka iz sveta regulatora, banaka, platnih sistema i fintech kompanija o razmeni znanja i iskustava između zemalja Zapadnog Balkana i ostalih iz regiona koje su već deo EU, poput Hrvatske, Austrije i Grčke.

Ovogodišnja tema EWPN konferencije ima za cilj da osvetli uticaj i potencijalne domete nove tehnologije u kreiranju naše budućnosti. Reč je o inovacijama poput digitalne imovine, veštačke inteligencije i digitalnog tržišta, koje kroz nove načine interakcije i poslovanja nude širok spektar ostvarivih mogućnosti za dalji razvoj društva, pre svega u vidu održivosti i inkluzivnosti. Međutim, ta vrsta napretka sa sobom nosi i određene izazove i rizike koji se tiču informacijske sigurnosti, zaštite potrošača i integriteta finansijskih usluga.

Stoga saradnja između regulatora, banaka i fintech kompanija ima ključnu ulogu u svakom narednom koraku, a o samom kontekstu, njihovim mogućnostima, kao i o rizicima koje ove inovacije sa sobom nose na konferenciji će, između ostalih, govoriti i Jelena Đurović, menadžerka za partnerstvo za Srbiju i jugoistočnu Evropu renomirane svetske fintech kompanije Payoneer, koja je od 2023. prva ambasadorka Srbije u EWPN organizaciji i programski direktor ove konferencije.

„Payoneer je, kao jedna od vodećih svetskih fintech kompanija koja omogućava preduzetnicima i malim preduzećima da se povežu sa globalnom ekonomijom, posvećen podršci inovativnom poslovanju. Kao platforma za globalna digitalna plaćanja, ulažemo u uspeh naših klijenata, i na taj način, pomažući preduzetnicima na polju njihovog globalnog razvoja, zajedno doprinosimo rastu lokalnih porodica, zajednica i privrede. Zato je EWPN konferencija idealna prilika kako da podelimo svoja iskustva tako i da prikupimo nova za potrebe koncipiranja planova i ideja za sledeće korake. Ovom prilikom želim da istaknem da ovu konferenciju organizuje posvećen tim volonterki iz svih zemalja ove regije. Izražena strast za razvojem inovativnih platnih usluga u kombinaciji sa potražnjom tržišta za ovim aktuelnim temama motivisala nas je da svoje slobodno vreme uložimo u promociju našeg regiona, ali i svih stručnjaka sa ovih prostora koji sasvim sigurno ozbiljno pariraju svetskim“, istakla je ovim povodom Jelena Đurović.

Kao što je već naglašeno, tema ovogodišnjeg okupljanja, “Regulatori, banke i fintech kompanije pomeraju granice inovacija ZAJEDNO”, naglašava zajednički cilj ka inovacijama koje omogućavaju izgradnju održivog i inkluzivnog sveta, uz istovremeno prepoznavanje i adresiranje povezanih rizika.

Na konferenciji će govoriti mnogi eminentni stručnjaci iz sveta poslovanja, poput Josea Moreno de Barreda, glavnog savetnika za digitalne finansije i fintech-a u IFC-u, članici Svetske banke, zatim Jelena Sretenović, Direktorka Mastercard-a za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, Panagiotis Kriaris, globalni stručnjak za otvoreno bankarstvo, Nina Nedanoska, članica izvršnog odbora Sparkasse bank iz Makedonije, Hrvoje Ćosić, CEO Aircash-a, Tanja Imamović, menadžer strateških partnerstava iz Raiffeisen Bank International iz Beča, i mnogi drugi koji će s prisutnima podeliti svoje bogato znanje i iskustvo.

EWPN je neprofitna organizacija posvećena razvoju industrijskih inovacija, a jedno od njihovih osnovnih načela jeste rad na izgradnji zajednice, sa posebnim osvrtom na pitanja inkluzivnosti i polne raznolikosti. Kroz ovakve događaje, koje vode neplaćeni volonteri, a sav prihod ide na implementaciju i realizaciju programa koji služe zajednici, okupljeni imaju priliku da prošire svoje mreže, uspostave nove kontakte i pronađu moguće partnere za buduće projekte.

EWPN poziva sve zainteresovane da za više informacija o programu konferencije posete EWPN SEE Conference, Sarajevo 2024 - European Women Payments Network (EWPN). Ukoliko želite dodatne detalje ili planirate učestvovati, molimo vas da se obratite organizatorima na email: see@ewpn.eu kako biste na vreme osigurali svoju ulaznicu.

Konferencija EWPN u Sarajevu predstavlja važan korak ka jačanju regionalne saradnje u oblasti financijskih tehnologija i platnih sistema. Zajedničkim naporima doprinosi se razvoju tržišta koje je otporno, inovativno i usmereno ka budućnosti, koristeći ne samo poslovnom sektoru već i široj zajednici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik